Foto: Publicitātes foto

Enerģijas parku un objektu būvnieks "WiSo Engineering" parakstījis pārstāvības līgumu Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā ar "TEK Transformatör", vadošo transformatoru ražotāju Turcijā. Šī sadarbība radīs jaunas iespējas energoparku un sadales tīklu būvniecībai un rekonstrukcijai, kā arī veicinās nacionālo atjaunīgās enerģijas mērķu īstenošanu.

""TEK Transformatör" jau vairāk nekā 40 gadus nodarbojas ar sadales transformatoru ražošanu un pārdošanu un ir augošs spēlētājs šajā sektorā. Rūpnīcas oficiālā tirdzniecības pārstāvja statusa iegūšana reģionā ir nozīmīgs solis uzņēmumam "WiSo Engineering", jo kā atjaunīgās enerģijas ģenerāluzņēmējs mēs tagad kļūsim arī par nozīmīgu augstas kvalitātes produktu tirdzniecības ķēdes sastāvdaļu," saka "WiSo Engineering" iepirkumu vadītājs Madiss Anni.

Transformatori ir svarīga elektrotīkla daļa, un tos galvenokārt izmanto sadales tīklos, rūpniecībā, kā arī atjaunīgās enerģijas iekārtās. Transformatori pārveido augstspriegumu par zemspriegumu (un otrādi), lai elektrība nonāktu ikvienā mājoklī, kā arī ražotnēs, slimnīcās un citur.

Eiropā pieprasījumu pēc jauniem transformatoriem ietekmē esošo energosistēmu modernizācija un veco iekārtu nomaiņa, rūpniecības attīstība un jaunu atjaunīgās enerģijas ražotņu pastāvīga ieviešana.

"Kopš 2018. gada transformatoru tirgus ir strauji mainījies. To izraisīja lielais atjaunojamo energoresursu bums, elektrifikācija, lielie ieguldījumi pārvades un sadales tīklos, augošās cenas un preču pieejamība, kā arī ģeopolitiskā spriedze," skaidro Madiss Anni. "Šobrīd situācija ir nedaudz uzlabojusies, taču pieprasījums joprojām ir augsts, un nekas neliecina par tā samazināšanos tuvākajā nākotnē."

Pirmie TEK transformatori Igaunijā nonāca 2023. gada sākumā. "Kā vietējais tirdzniecības pārstāvis mēs rūpējamies, lai rūpnīca būtu maksimāli pārstāvēta reģionā. Savukārt šeit strādājošie energoparku attīstītāji un tīklu uzņēmumi tagad zina, ka, izvēloties transformatorus un rīkojot iepirkumus, viņiem ir pieejams vēl viens spēcīgs ražotājs. Rūpnīca nesen ir saņēmusi arī kvalitātes sertifikātu no KEMA laboratorijas, kas gala klientam garantē pareizu produkta darbību un augstāko tehnisko kvalitāti," saka uzņēmuma pārstāvis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!