Britu izdevums “Evo” vēlējās noskaidrot, kāda ir acīmredzamā starpība ļoti ātram automobilim un vienam no visātrākajiem planētas sērijveida automobiļiem – attiecīgi “Nissan GT-R” un “Bugatti Veyron”. Šim nolūkam tika izvēlēta ceturtdaļjūdzes (402m) dragreisa disciplīna.

Atgādināsim, ka “Nissan GT-R” tiek komplektēts ar 3,8-litru sešcilindru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 485 zirgspēku jaudu un 588 Nm maksimālo griezes momentu. Šis “Porsche 911 Turbo” tiešais konkurents no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,6 sekundēs un spēj sasniegt 300 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Spēkrata cena ir ap 80 tūkstošiem eiro.

Savukārt “Bugatti Veyron”, kas aprīkots ar 1'001 zirgspēka jaudīgu astoņlitru W16 turbomotoru, debijas brīdī bija visātrākais sērijveida automobilis uz Zemes, tomēr tagad amerikāņi ar sērijveidā pieejamo modificēto “Corvette” (“Saleen”) šo titulu pārņēmuši sev. Tā paātrinājums līdz 100 km/h (mazāk kā trīs sekundes) ir mazsvarīgs, jo šī spēkrata būtība atklājas pie lielākiem ātrumiem – līdz pat 407 km/h.


Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētajā veidā, aplūkojiet to
šeit
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!