Aizvadītajā nedēļas nogalē Parīzē izsoļu nams "Bonhams" pārdevis sarūsējuša "Bugatti Brescia Type-22" atliekas, kuras vairāk kā 70 gadus bija nogulējušas ezera gultnē Šveicē. Ūdenslīdēju atrastās "Bugatti" atliekas izsolē iegādājies kāds kolekcionārs par 260 500 eiro, vēsta "Bloomberg".

Automobili tā līdzšinējais īpašnieks pameta 1936.gadā pēc neveiksmīga mēģinājuma to no Itālijas nogādāt Šveicē pārdošanai. Šķērsojot robežu, noskaidrojies, ka muitas nodeva ir tik augsta, ka pārsniedz automobiļa pārdošanas cenu. Atteicies maksāt nodevu, "Bugatti" īpašnieks pameta šo rodsteru, bet muitnieki saistībā ar to, ka neapmaksāta prece ir jāiznīcina, pieņēma lēmumu automobili nogremdēt ezerā.

Visu šo laiku, vairāk kā 70 gadus, "Bugatti" atradās 53 metru dzelmē. "Bonhams" izsoļu nama pārstāvji apgalvo, ka aptuveni 20 procenti "Bugatti Brescia Type-22" oriģinālo detaļu vēl ir atjaunojamas.

Izsolē iegūtie līdzekļi tikšot novirzīti labdarībai. Jāatzīmē, ka vēl šajā izsolē tika piedāvāti aptuveni 90 citi reti automobiļi kopumā par 15 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!