Ar klasisko apvidus automobili "UAZ 469", kas tautā tiek dēvēts vienkārši par "bobiku", uzstādīts jauns pasaules rekords, tajā satilpinot 32 cilvēkus. Automobiļa un pasažieru kopējais svars sasniedz 1900 kilogramu. Rekorda fiksēšanai pārpildītais "UAZ 469" nobrauca desmit metrus ceļa.

Kā norāda Uļjanovskas autorūpnīca savā preses paziņojumā, tad pagaidām rekordu reģistrējusi Starptautiskā rekordu aģentūra, bet šī sasnieguma dokumentācija nosūtīta arī Ginesa rekordu grāmatas veidotājiem, lai tas tiktu atzīts arī par Ginesa rekordu.

Rekorda uzstādīšanā piedalījās cirka mākslas skolas studenti un pasniedzēji. Iepriekšējais pasaules rekords tika uzstādīts ar "KIA Spectra" sedanu, kurā satilpuši 23 cilvēki. Savukārt "UAZ 469" spējis uzņemt tik cilvēku, cik normālos apstākļos uzņem pilsētas satiksmes autobusā.

Jau rakstījām, ka Uļjanovskas autorūpnīca atjaunos klasikā "UAZ 469" modeļa ražošanu. Šādu lēmumu autoražotājs skaidro ar klientu pieprasījumu pēc lētiem un bezceļam piemērotiem automobiļiem.

Piedāvājam noskatīties saistīto "Vesti" video sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!