Foto: DELFI
Ceļu Satiksmes drošības direkcijas (CSDD) speciālisti atmaskojuši krāpnieci, kas ar citas personas pasi šonedēļ mēģināja kārtot vadītāja kvalifikācijas eksāmenu. Salīdzinot pases fotogrāfiju ar personu, kas ieradusies kārtot eksāmenu, direkcijas darbiniekiem radās pirmās aizdomas. Tās apstiprinājās brīdī, kad tika uzdoti personīgas dabas jautājumi. Krāpniece nekavējoties tika nodota tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem, kas veiks tālāku izmeklēšanu, portālu "Delfi" informēja CSDD.

Jāpiebilst, ka pieredzējušie CSDD pārstāvji sen nebija tikušies ar tik veiklu krāpnieci. Viņa šim pasākumam bija gatavojusies ar īpašu rūpību – frizūra bija izveidota līdzīgi kā personai, kurai piederēja uzrādītā pase. Turklāt tiesībsargājošo institūciju pārstāvji pie sievietes atrada arī kredītkarti un caurlaidi, kas izsniegtas pases īpašniecei.

CSDD un Valsts policijas darbinieki pēdējā laikā ir atklājuši vairākus gadījumus, ka tiek uzrādītas viltotas vadītāja apliecības. Visas šīs lietas tiek nodotas Valsts policijai. CSDD brīdina – par viltota dokumenta izmantošanu ir paredzēta kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!