Mistera Bīna atveidotājs Rovans Atkinsons ir kaislīgs autobraucējs, kura kolekcijā ir dažādi ekskluzīvi automobiļi, tostarp savulaik pasaulē visātrākais sērijveida superauto "McLaren F1", kuru Atkinsons paspēja vēl pirms 12 gadiem apskādēt. Nule britu komiķis atkal nenovaldījis šī jaudīgā spēkrata vadību un avarējis, pēc kā tika nogādāts slimnīcā.

Atkinsons ceturtdien brauca Hadonā (Lielbritānija) pa A605 lielceļu, kur, pēc aculiecinieku vārdiem, nenovaldījis jaudīgā "McLaren F1" vadību, uz ceļa vairākas reizes apgriezies ap savu asi un ietriecies ceļazīmē.

56 gadus vecais Atkinsons tika hospitalizēts ar pleca traumu. Citi satiksmes dalībnieki negadījumā nebija iesaistīti. Atkinsona veselībai briesmas nedraud.

Lai arī "McLaren" ietriecās ceļazīmes stabā, automobilim nodarīti vairāki būtiski bojājumi. Lai atbrīvotu autovadītāju, glābšanas dienestiem bija jāaizzāģē vienas no durvīm.

Atgādināsim, ka "McLaren F1" tika ražots periodā no 1992. līdz 2002.gadam, kopumā izgatavojot 106 vienības. Automobilis aprīkots ar "BMW" izstrādātu 6,1-litra V12 dzinēju, kas attīsta 636 zirgspēku jaudu un ļauj paātrināties līdz rekorda 386 km/h.

Piedāvājam noskatīties interviju ar Rovanu Atkinsonu pirms nepilna mēneša britu raidījumā "Top Gear" (Gāzi grīdā), kur Atkinsons uzrādīja labāko trases apļa laiku starp slavenībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!