Foto: DELFI
"Klaperjaht" igauņu valodā nozīmē medības ar dzīšanu un šāds simbolisks nosaukums dots tradicionālajām trofi autobraukšanas sacensībām, kas netālu no Igaunijas robežpilsētas Valgas, Torva apkaimē šogad risināsies jau vienpadsmito reizi.

Tātad tiem autosporta cienītājiem, kuri tādu vai citādu iemeslu dēļ šīs nedēļas nogalē nedosies uz Liepāju, lai vērotu klasisko ātruma ralliju "Kurzeme", ir iespēja redzēt ko pavisam citu – apvidus braukšanas sacensības dubļu un šķēršļu aplī "Klaperjaht 2011".

Sestdien, 27.augustā, aptuveni 4,5 km garā aplī ar kopēju startu dosies ievērojams tehnikas vienību skaits – vairāk nekā simts dažādu sagatavotības grupu apvidus automobiļi un kvadracikli. Uzdevums šķietami pavisam vienkāršs – kurš trīs stundu laikā spēs veikt visvairāk apļu, tas arī uzvarētājs.

Jau piekto gadu "Klapejaht" rīkotājus atbalsta "Nissan" un "Nissan Nordic" otrdien bija ielūdzis Baltijas valstu autožurnālistus nelielā iepazīšanās vizītē, lai nodemonstrētu, cik grūti pārbaudījumi gaida "Klaperjaht" dalībniekus.

Mūs pavizināja ar armijas tehniku, kas sacensībās, protams, nepiedalīsies. Ar smago automobili, kam visi trīs tilti ir velkošie, kā arī ar jancīgu kāpurķēžu visurgājēju. Pēc aptuveni desmit minūšu brauciena šķita, ka visurgājējam nudien nekāda purva rāva nav nepārvarama. Taču, kā varēsiet vērot video, kāds akacis tomēr to iesūca... Video kadros redzamās grūtības sagaida visus "Klaperjaht" dalībniekus, bet sacensību rīkotājs Imre Heinsārs videosižeta noslēgumā mazliet iepazīstina ar to, kas sagaida līdzjutējus. Plašāku informāciju un kā atrast "Klaperjaht" norises vietu, varat meklēt ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!