Foto: Publicitātes foto
Vismazākajā "Volkswagen" (VW) markas automobilī "up!" satilpuši 16 cilvēki. Šis brīvprātīgo uzstādītais sasniegums fiksēts arī Ginesa rekordu grāmatā kā visslielākais cilvēku skaits, kas satilpis šajā spēkratā.

No šiem 16 cilvēkiem septiņi satilpa uz aizmugurējā sēdekļa, četri – priekšējos sēdekļos, viens uz priekšējā paneļa, divi uz grīdas un vēl divi bagāžas nodalījumā. Lai tas tiktu fiksēts kā Ginesa rekords, viņiem bija nepieciešams aizvērt visas automobiļa durvis un logus, iedarbināt dzinēju un salonā uzturēties vismaz desmit sekundes.

Jau rakstījām, ka "VW up!" tika prezentēts pirms mēneša notikušajā Frankfurtes autoizstādē. Automobilis ir par 43 centimetriem īsāks nekā līdzšinējais markas vismazākais spēkrats trīsdurvju "VW Polo". Automobiļa bagāžas nodalījuma tilpums ir 251 litrs.

Vismazākais VW modelis būs pieejams ar viena litra trīscilindru dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 60 vai 75 zirgspēku jaudu un ir sajūgts ar mehānisko pārnesumkārbu. Vācijā "VW up!" maksās no 9 850 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!