Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "SAAB" šodien tiesā Zviedrijā iesniegusi bankrota pieteikumu, vēsta izdevums "The Local" ar atsauci uz aģentūru AFP. Tādējādi autoražotājs atteicies no uzņēmuma restrukturizācijas realizācijas programmas.

Pēc oficiālās informācijas, bankrots skars trīs kompānijas, kas ietilpst "SAAB" sastāvā – "SAAB Automobile Aktiebolag", "Saab Automobile Tools AB" un "SAAB Automobile Powertrain". Tiesa sola lietu izskatīt maksimāli īsā termiņā.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc "SAAB" zelta akciju paketes turētāja amerikāņu koncerna "General Motors" (GM) paziņojuma sestdien, ka tas neatbalsta nevienu no līdz šim prezentētajiem "SAAB" glābšanas risinājumiem, kas visos gadījumos paredzēja ķīniešu investīciju piesaisti, radot draudus GM tehnoloģiju licenču aizsardzībai.

"SAAB" ražošana apturēta jau kopš šāgada aprīļa komplektējošo detaļu trūkuma dēļ. Piegādātāji atteicās zviedru autoražotāju nodrošināt ar jaunām detaļām, kamēr tas nebūs norēķinājies par līdzšinējām piegādēm. Šobrīd zināms, ka "SAAB" parādi pārsniedz 150 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!