Foto: Publicitātes foto
Pēc piecu gadu pārtraukuma Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija (LPAA) kopā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību "BT 1" kopīgi rīkos gada nozīmīgāko auto industrijas izstādi "Auto 2013", kas Ķīpsalā notiks no 26. līdz 28. aprīlim, portālu "Delfi" informēja izstādes rīkotāji.

Kā norāda izstādes organizatori, atgriešanās pie vēsturiskās sadarbības ar LPAA ļaus veidot plašāku vieglo automobiļu un komerctransporta automobiļu marku pārstāvniecību, kā arī interesantāku ekspozīciju un plašāku izglītojošo semināru programmu.

Izstādē "Auto 2013" būs četras tematiskās sadaļas:
* "Auto" – jaunu vieglo automobiļu un vieglā komerctransporta gadatirgus izstāde;
* "Transporta tehnika" – kravas komerctransports, transporta infrastruktūra un telemātika;
* "Auto mehānika" – autoservisu aprīkojums un autopiederumi, automehāniķu sacensības;
* "Auto Exotica" – autotūninga šovs, sporta automobiļi, antīkie un klasiskie automobiļi.

Atgādinām, ka autoizstādes Ķīpsalā notika arī ekonomikas recesijas laikā no 2008. līdz 2011. gadam, kad jauno automašīnu tirgus divos gados samazinājās par 83% un sadarbība ar LPAA nebija tik cieša kā iepriekš. Atbilstoši tā brīža tirgus situācijai auto nozarē izstādēm galvenokārt bija izklaidējošs raksturs, kas orientējās uz dažādiem šoviem un sacensībām. Savukārt 2012. gadā izstādei tika mainīta koncepcija un tā atgriezās pie vēsturiskā nosaukuma "Auto".

Izstādes rīkošanas partneris LPAA ir profesionāla oficiālo autotirgotāju, importētāju un servisa pakalpojumu sniedzēju apvienība. Pašlaik LPAA ir 40 biedri, kuri pārstāv 45 mehānisko transportlīdzekļu ražotāju zīmolus. No 2003. gada LPAA ir Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) biedrs, savukārt jau kopš 1994. gada sadarbojas ar "BT 1" autoizstāžu rīkošanā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!