Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecībā Latvijā nonācis atjauninātais apvidus automobilis "Kia Sorento", portālu "Delfi" informēja markas izplatītājs "Kia Automobiles".

Nozīmīgāko tehnisko uzlabojumu vidū ir pilnībā pārstrādāta virsbūves arhitektūra un balstiekārta, kā arī modernizēti dzinēji. Papildināts arī papildus tehnoloģiju un drošības aprīkojuma klāsts. Lielākā daļa izmaiņu ieviestas, lai ievērojami uzlabotu automašīnas stabilitāti un vadāmību, kā arī komfortu un drošību. To visu papildina modernizēts virsbūves dizains ar samazinātu aerodinamisko pretestību un interjera dizains, kā arī jauns apdares materiālu klāsts.

Vizuālie uzlabojumi vislabāk ievērojami automašīnas priekšpusē un aizmugurē. Jaunais "Kia Sorento" ieguvis jauna dizaina radiatora dekoratīvo režģi, priekšējos lukturus ar diožu dienas gaismām un jauna dizaina buferi ar vertikālas formas miglas lukturiem. Savukārt automašīnas aizmugure ieguvusi jauna dizaina bagāžnieka vāku un buferi. Modernizēti arī aizmugurējie lukturi, kuros iestrādātas gaismas diodes. Papildus nianses kopējam izskatam piešķir jauna dizaina 18 vai 19 collu vieglmetāla riteņu diski.

Arī automašīnas salonu, kas pieejams ar piecu vai septiņu sēdvietu modifikācijā, ir skārušas ievērojamas pārvērtības – sākot no jaunas viduskonsoles un instrumentu paneļa, beidzot ar uzlaboto skaņas izolāciju. To visu papildina plašs standarta un papildus aprīkojuma klāsts, kurā iespējams atrast gan navigāciju ar septiņu collu ekrānu un divdaļīgu panorāmas jumtu, gan apsildāmus un ventilējamus priekšējos sēdekļus, apsildāmu otro sēdekļu rindu un atsevišķu gaisa kondicionieri trešajā sēdekļu rindā sēdošajiem. Vienlaikus automašīnas salonā ir atvieglota iekāpšana un palielināta vieta pasažieru kājām otrajā un trešajā sēdekļu rindā.

Latvijā jaunais Sorento ir pieejams ar modernizēto 2,2-litru, 197 zirgspēku dīzeļdzinēju, kas, pateicoties jaunai izplūdes gāžu recirkulācijas sistēmai, kļuvis ekonomiskāks un videi draudzīgāks. Latvijā jaunie "Kia Sorento" tiek piedāvāti ar visu riteņu piedziņu, kas komplektēta ar sešu pārnesumu manuālo vai automātisko pārnesumkārbu.

2009. gadā, kad tika laista klajā "Sorento" otrā paaudze, tā saņēma "EuroNCAP" piecu zvaigžņu novērtējumu. Kopš tā laika mainījušās drošības prasības, tādēļ "Kia" inženieri nolēma pārskatīt "Sorento" drošības aprīkojumu. Tādējādi uzlabotais "Sorento" ieguvis vēl stiprāku un pret vērpi noturīgāku virsbūvi, spēcīgāku bremžu sistēmu, kā arī plašu klāstu elektronisko drošības iekārtu. To vidū ir ne tikai elektroniskā stabilitātes kontrole un kalnā braukšanas asistents, bet arī aklo zonu kontroles sistēma "BSD" un braukšanas joslu maiņas brīdinājuma sistēma "LDWS", kā arī automātiskā parkošanās sistēma "SPAS".

Pēc Auto Asociācijas 2012. gada vieglo automašīnu reģistrācijas datiem, "Kia" populārāko divdesmit auto marku starpā piedzīvojis visstraujāko pārdošanas apjomu kāpumu – 69%; un tā tirgus daļa sasniegusi 2,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!