Parasti automobiļu jomā tiek veidoti topi ar skaistākajām, jaudīgākajām vai ātrākajām automašīnām, bet šis tops būs neierasts – tajā apkopotas desmit visu laiku piemīlīgākās automašīnas. Lai arī kas tas būtu – mazie gabarīti, pievilcīgais dizains vai īpatnējais nosaukums – šie spēkrati iekrituši daudzu auto mīļotāju sirdīs visā pasaulē. "DELFI Auto" piedāvā amerikāņu izdevuma "Jalopnik" apkopojumu ar 10 mīlīgākajiem auto.

Fiat Jolly

Veidots uz "Fiat 600" platformas, mazais kabriolets "Jolly" atgādina ripojošu vasaras nojumīti. Sēdekļu vietā tam ir pīti atpūtas krēsli, un uzliekamais jumts ir no plāna auduma, kas paredzēts tikai aizsardzībai no saules stariem. "Fiat Jolly" tika radīts kā pārvietošanās līdzeklis uz lielu jahtu klāja. Tiek uzskatīts, ka šobrīd vēl eksistē aptuveni simts šo unikālo automobiļu.

Austin-Healey Sprite

Ticiet vai nē, šis nelielais, smaidīgais automobilis tika radīts kā sporta auto un ir piedzīvojis mūžu četru modeļu paaudžu garumā. Kopumā tas izlaists gandrīz 130 tūkstoš eksemplāru. Tam par godu pirms pieciem gadiem norisinājās vērienīgs pasākums, kas tika veltīts šī modeļa debijas 50. jubilejai.

Peel P50

Foto: Publicitātes foto

Visnotaļ populārais "Peel P50" ieguvis sev titulu kā pasaules mazākais auto. Nelielajam spēkratam nav atpakaļgaitas, bet sava viegluma dēļ to ir iespējams pārvietot, velkot aiz roktura, kas atrodas auto aizmugurē. Sākotnēji tika izlaisti tikai 50 "Peel P50" eksemplāri, no kuriem šobrīd saglabājušies 27. Interesanti, ka pagājušajā gadā kompānija "Peel Engineering" atjaunoja šī modeļa ražošanu. Jaunā "P50" cena ir no 6 995 sterliņu mārciņām (5 743 latiem).


Nissan Figaro

Foto: Publicitātes foto

Šis mazā izmēra automobilis sākotnēji bija pieejams tikai Japānas tirgū, bet sava pievilcīgā izskata dēļ vēlāk tika piedāvāts arī Lielbritānijas un Īrijas tirgū. Tas pieejams četrās krāsas, kas atspoguļo visas gadalaiku nokrāsas. Ražošana tika uzsākta 1991. gadā.

Geely Panda

Foto: Publicitātes foto

Šis topa dalībnieks joprojām ir sērijveida ražošanā. Tā mājvieta ir Ķīna, un diemžēl Eiropā šis auto pārdots netiek. Tas ieguvis maksimālo piecu zvaigžņu vērtējumu vietējos drošības testos un tādējādi kļuvis par visdrošāko Ķīnā izgatavoto automobili hečbeku segmentā. Kā jau vēsta pats auto nosaukums, tā dizains veidots, lai līdzinātos piemīlīgajam bambuslācim pandai.

Nissan S-Cargo

Šis izlases auto ir īpašs ar to, ka tika radīts komerciālām vajadzībām kā kravas transportlīdzeklis. Praktiskais "Nissan S-Cargo" ir paredzēts uzņēmumiem ar avangardisku gaumi. Šis rotaļu mašīnai līdzīgais auto debitēja 1989. gadā un kopumā tika izgatavots aptuveni 12 tūkstoš eksemplāru, kad tā ražošana tika pārtraukta 1992. gadā.

Paul Vallee Chantecler

Foto: Publicitātes foto

Ar piecu zirgspēku motoru aprīkotais retromobilis, kas pēc skata atgādina lielu metāla burbuli, pirmo reizi tika prezentēts 1955. gadā Parīzes auto izstādē. "P. Vallee Chantecler" tālāk par prototipa statusu nav ticis un ir apskatāms tikai dažādās izstādēs.

Meadows Frisky Friskysport

Lai gan šī britu mikroauto nosaukumā izmantots vārds "sport", ko gluži nevarētu teikt par automobili ar 16 zirgspēku dzinēju, tomēr izstrādātāji sportiskumu tam piedēvējuši nolaižamā jumta dēļ. Ražošana sākās 1958. gadā un turpinājās trīs gadus. Ir zināms, ka mūsdienās pastāv vēl aptuveni 75 "Frisky" sērijas spēkrati, un tie tiek uzskatīti par vērtīgiem.

Mazda Porter Cab

Foto: Arhīva foto

Kompānijas "Mazda" piedāvātais "Porter Cab" Japānas auto tirgū nonāca 1969. gadā un tika aprīkots ar pirmo "Mazda" divtaktu dzinēju. "Porter Cab" savu mūžu piedzīvojis divās paaudzēs un tā ražošana tika pārtraukta 1989. gadā. Šo automobili noteikti var titulēt kā visu laiku piemīlīgāko pikapu.

Meyers Manx

Foto: Publicitātes foto

Šis bagijs tika radīts ar mērķi piedalīties sacīkstēs pa smilšu segumu. Šis auto izceļas ar spilgtām krāsām un pievilcīgām formām. Tas brauc ātri, lec tālu un savā laikā ir pārspējis vairākus sacīkšu rekordus. Arī šobrīd pārdošanā ir pieejamas "Meyers Manx" modernizētās versijas, kas saglabājušas oriģinālo dizainu. Šie auto tiek izgatavoti uz "Volkswagen Beetle" bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!