Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu kompānijas "Hennessey Performance" izgatavotais "Venom GT" uz lidmašīnu skrejceļa Kalifornijā paātrinājies līdz 427,6 km/h. Ar šo sasniegumu "Hennessey Performance" šo spēkratu nosaukuši par visātrāko sērijveida automobili pasaulē, kas pieejams brīvā tirdzniecībā.

Atgādinām, ka 2010. gadā 1200 zirgspēku jaudīgais "Bugatti Veyron Super Sport" uzstādīja pasažieru automobiļu braukšanas ātruma pasaules rekordu, paātrinoties līdz 431 km/h. Tomēr pēc "Hennessey Performance" pārstāvju domām, "Bugatti" šis rekords nevar piederēt, jo klientiem pieejamajai šī "Veyron" versijai maksimālais braukšanas ātrums elektroniskie ierobežots pie 415 km/h atzīmes. Tāpēc "Venom GT" sasniegtie 427,6 km/h uzskatāmi par reālo rekordu, jo šādu ātrumu varēs sasniegt arī šī superauto pircējs.

Interesanti, ka "Venom GT" šo ātrumu sasniedza divu jūdžu distancē (ap 3,2 km), kamēr "Bugatti Veyron Super Sport" bija nepieciešamas četras jūdzes ceļa, lai sasniegtu 431 km/h. "Hennessey Performance" uzskata, ka "Venom GT" ir spējīgs braukt vēl ātrāk, ja vien esošo rekordu neierobežotu skrejceļa garums.

Jau ziņots, ka šāgada janvārī "Venom GT" uzstādīja Ginesa pasaules rekordu paātrinājumā no vietas līdz 300 km/h – šīs disciplīnas veikšanai amerikāņu superauto bija nepieciešamas vien 13,63 sekundes.

"Venom GT" izgatavots uz pārveidotas "Lotus Elise" platformas. Amerikāņu superauto aprīkots ar septiņlitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 1244 zirgspēku jaudu. Kopumā plānots izgatavot vien 29 vienības šī superauto, no kuriem katrs maksās 1,2 miljonus ASV dolāru.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!