Foto: DELFI

18. maijā notiekošajā Latvijas "BMW" festivālā Biķernieku Kompleksajā sporta bāzē "BMW" markas cienītāji varēs iepazīties ar Latvijas un citu Eiropas valstu "BMW" klubu biedriem un viņu automašīnām. Tāpat festivāla ietvaros notiks īpašas "BMW" drifta sacensības, demo braucieni ar jaunākajiem "BMW" modeļiem un pēc daudzu gadu pārtraukuma trasē atgriezīsies "BMW Dragreiss". Festivālu apmeklēs arī kāds īpašs viesis – leģendārais 70. gadu beigu "BMW" superauto "M1", portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

"BMW" festivāls tiks atklāts jau plkst. 10, kad notiks iecienītais autošosejas treniņš "BMW Open Track Day", bet "BMW Drifta kausa" izcīņa jaunā trases konfigurācijā sāksies plkst. 12.30.

Visas dienas laikā oficiālais "BMW" pārstāvis Latvijā "Inchcape BM Auto" piedāvās jaunāko "BMW" modeļu izmēģinājuma braucienus. Tikai "BMW" festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāta unikāla iespēja būt pirmajiem, kas redzēs jauno "BMW" 3. sērijas "Gran Turismo" vēl pirms šī modeļa oficiālās ienākšanas tirgū.

Festivāla otrajā daļā notiks Eiropas "BMW" klubu parāde un "BMW Dragreiss", kurā klašu sadalījums ir speciāli pielāgots "BMW" automašīnu specifikai. Par godu "BMW Motorrad" 90 gadu jubilejai kā īpašs šova elements dragreisā būs iespēja izaicināt jaudīgāko "BMW" motociklu "HP4" no "BMW Baltic Racing Team".

Dienas noslēgumā skatītāji ar savām ovācijām noteiks labāko riepu kūpinātāju. Lai sportistiem būtu lielāks azarts, dragreisa un drifta sacensību uzvarētāji saņems arī naudas balvas – kopā 1000 eiro.

Līdzās sacensību programmai notiks konkursi apmeklētājiem, skaistāko "BMW" klubu biedru auto, izstāde un atrakcijas bērniem, kā arī "BMW" festivālu apmeklēs kāds īpašs viesis – leģendārais 70. gadu beigu "BMW" superauto "M1", kā dizainu savulaik izstrādāja itāliešu "Giugiaro", tāpēc tas pēc pirmā acu uzmetiena līdzinās "Lamborghini".

Biļetes uz Latvijas "BMW" festivālu nopērkamas visās Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Līdz 1. maijam biļetes cena ir trīs lati, bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja ir bez maksas, bet no 11 līdz 16 gadu vecumam ieejas maksa ir simboliska ir viens lats. Ieeja dalībnieku parkā maksās septiņus latus.

Latvijas "BMW" festivālu rīko Latvijas "BMW" klubs sadarbībā ar oficiālo "BMW" pārstāvi Latvijā "Inchcape BM Auto". Tas notiek jau astoto gadu, katru reizi pulcējot arvien vairāk dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas un citām valstīm.

Ieskats iepriekšējā gada "BMW" festivālā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!