Foto: Publicitātes foto
11. maijā ar grandiozu šovu Biķernieku trasē tika atklāta 2013. gada sezona driftā. Viens no pamanāmākajiem Latvijas drifteriem Gvido Elksnis šajā pasākumā prezentēja savu jauno sacīkšu automašīnu, kārtējo reizi priecējot skatītājus ar krāšņām sānslīdēm un dūmu mutuļiem no kūpošajā riepām. Tieši iespaidīgs auto dizains ir viens no drifta svarīgākajiem elementiem, tāpēc šoreiz auto preču un piederumu uzņēmums "Getz Bros. & Co. (Latvia)" pazīstamajam drifterim piedāvāja izmēģināt pasaulē populārākā auto kosmētikas ražotāja "Turtle Wax Nano-Tech" sērijas līdzekļus. Kādi bija Gvido iespaidi?

Nanozinātne ir zinātnes nozare, kas nodarbojas ar ļoti smalkām daļiņām (parasti mazākas par 100 nanometriem). Viens nanometrs ir miljonā daļa no milimetra. Līdz ko daliņu izmēri ir mazāki par 100 nanometriem, tām rodas jaunas, makroobjektiem nepiemītošas īpašības. Šo mainīgo īpašību dēļ var iegūt unikālus risinājumus un līdzekļus. Produkti, kas satur nanotehnoloģijas, spēj radīt uz automašīnas virsbūves un stikliem mikroskopisku pārklājumu, kas šīs virsmas pasargā no netīrumu un ūdens uzkrāšanās. Šāda pārklājuma pozitīvā īpašība ir tāda, ka braucot ar 70 km/h lielu ātrumu, vēja un gaisa plūsmas pašas no stikliem nopūš nost ūdens lāses – tādējādi nav jālieto pat logu tīrītājslotiņas. Šāds pārklājums spēj noturēties līdz pat pusgadam, pie nosacījuma, ja tas ir pareizi uzklāts.

"Drifts ir šosejas sporta veids, kur nav nekāda sakara ar dubļiem un netīrību, kas nereti sastopama krosā vai rallijā. Driftā ir svarīgi, lai automašīna ir tīra – gan virsbūve, gan diski un stikli, tāpēc viennozīmīgi mazgāšanas līdzekļiem pievēršam uzmanību," uzsver drifteris.

Elksnis stāsta, ka par jau ierastu rituālu kļuvis pirms sacensībām sakopt gan automašīnas salonu, gan virsbūvi, un šoreiz šim mērķim tika izmantots "Turtle Wax Nano-Tech" sērijas pulēšanas pasta, disku tīrīšanas līdzeklis un logu tīrīšanas līdzeklis.

"Parasti logu tīrīšanai izmantoju parasto līdzekli, bet, izmēģinot "Nano-Tech" stiklu tīrāmo, biju pārsteigts par rezultātu – tā kā līdzekļa sastāvā nav spirts, uzsmidzinot to uz stikla, tas ilgāk paliek mitrs un var rūpīgāk notīrīt. Šis līdzeklis gan vairāk pilda tīrīšanas nevis ūdens atgrūšanas funkciju, kas ir vitāli svarīga, driftojot mitros laikapstākļos. Bet katrā ziņā biju daudz vairāk apmierināts ar iegūto rezultātu, nekā lietojot klasisko logu mazgāšanas līdzekli," iespaidos dalās Elksnis.

Arī "Turtle Wax Nano-Tech" disku tīrīšanas līdzekli pieredzējušais autosportists izmēģināja uz sava sacīkšu auto – ņemot vērā, ka vienās drifta sacensībās tiek vidēji nolietotas 16 riepas, milzīgs daudzums no gumijas piecepas pie diskiem.

Savukārt pulēšanas vasku drifteris testēja uz savas ielas automašīnas. Kā vienu no būtiskākajām atšķirībām attiecībā uz vaskošanas pastām Elksnis min vieglo uzklāšanu un ātru spīduma iegūšanu – īpašības, kuras viņš piefiksējis, lietojot "Turtle Wax Nano-Tech" sērijas līdzekli. ""Turtle Wax" ir labi zināms ražotājs, kurš sevi pierādījis ar augstiem kvalitātes standartiem, tāpēc īpaši pārsteigts par iegūto lielisko rezultātu nebiju," rezumē Elksnis.

Konkurss lasītājiem! Starp pareizi atbildējušajiem tiks izlozēts "Turtle Wax Nano-Tech" sērijas šampūns un vasks.

$quiz_address = "raimonds.zandovskis@delfi.lv"; $subject = "Elksnis $A"; include "/www/htdocs/auto/includes/articleincludes/formstart.inc"; ?>
Līdz cik ilgam laika posmam var ilgt "Turtle Wax Nano-Tech" produktu iedarbība uz auto virsbūves?
līdz 3 mēnešiem;
līdz 6 mēnešiem;
līdz 9 mēnešiem.
include "/www/htdocs/auto/includes/articleincludes/formend.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!