Foto: Publicitātes foto
Svētdien Vācijā darbu sākusi jauna auto sacīkšu kompleksā bāze "Bilster Berg Drive Resort", kuru tās radītāji nosaukuši par "mazo Nirburgringu" un par galveno konkurentu uzskata privāto trasi Spānijā "Ascari Race Resort". Atklāšanas dienā trasi apmeklējuši ap 40 tūkstoš cilvēku.

Trases projekts tika izstrādāts un saskaņots sešos gados, bet būvniecībai bija nepieciešams vien pusotrs gads. Autodroms atrodas uz 82 hektāru plašas teritorijas, kur līdz šim bija NATO armijas militārās noliktavas. Pie trases izveides strādāja galvenais F-1 arhitekts Hermans Tilke, kā arī bijušais rallija pilots un "Porsche" automobiļu galvenais testa pilots Valters Rorls.

Trases kopgarums ir 4,2 kilometri, tajā ir 19 līkumu un 44 posmi ar augstuma kāpumiem un kritumiem. Trasē ir drošības zona ne mazāk kā trīs metru platumā. Kompleksā ir arī bezceļu trase apvidus automobiļiem un laukums autoskolu apmācībām.

Salīdzinājumam – leģendārā Nirburgringas trase ir 20 kilometru gara un tajā ir vairāk nekā simts līkumu. Savukārt Spānijas "Ascari" trases garums ir 5,4 kilometri un tajā ir 26 līkumi.

Jaunā trase "Bilster Berg Drive Resort" atrodas netālu no mazās pilsētiņas Bad Driburgas, kas ir aptuveni 100 kilometru no Dortmundes, 150 km no Hanoveres, 200 km no Diseldorfas un 270 km no Frankfurtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!