Foto: DELFI

Otrdien, 17. septembrī, Tallinas estrādē notika svinīga jaunā "Peugeot 308" modeļa Baltijas prezentācija. Pirmie "Peugeot 308" automobiļi Latvijā nonāks vēl līdz mēneša beigām un maksās no 14 156 eiro.

Baltijas prezentācijā piedalījās autožurnālisti, "Peugeot" lojālākie klienti, sadarbības partneri un dīleru tīkla darbinieki. "Peugeot 308" pasaules pirmizrāde notika tikai nedēļu iepriekš vienā no auto pasaules lielākajiem pasākumiem – starptautiskajā Frankfurtes autoizstādē.

Pateicoties jaunajai modulārjai platformai "EMP2", jaunais "Peugeot 308" modelis ir visvieglākais modelis savā klasē – tas ir par 140 kg vieglāks nekā iepriekšējais modelis – kā arī ar savu 4,25 metru kopgarumu tas arī ir viskompaktākais. Arī motora CO2 izmešu rādītāji ir ieguvuši pilnīgu jaunu līmeni – mazāk par 85 g/km.

Minimālisma stila dizaina un tehnoloģiska interjera centrā atrodas "Peugeot - Cockpit" autovadītāja sēdvieta, kuras radīšanā iedvesma ir gūta no "SR1" koncepta automašīnas. Šo autovadītāja sēdvietu raksturo mazāka stūre, augsta centrālā konsole un 9,7-collu skārienjutīgs ekrāns intuitīvai vadīšanai. Ar skārienjutīgā ekrāna palīdzību ir iespējama lielākās daļas papildus aprīkojuma vadība. Šāds moderns risinājums ļāvis dizaineriem radīt vadības paneli ar tikai dažiem taustiņiem.

Automobilim pieejama aktīvā kruīza kontrole, brīdināšanas sistēma par sadursmes iespējamību un automātiskā avārijas situācijas bremzēšanas sistēma. Šajā segmentā moderns aprīkojums ir viscaur diožu priekšējie lukturi, kuri ietilpst augstāka aprīkojuma līmeņa versiju standarta aprīkojumā.

"Peugeot 308" modeļa automašīnas tiek ražotas Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!