Foto: Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas beigās Monako noslēdzās klasiskais retro-rallijs "Rallye Monte-Carlo Historique-2014", kur piedalījās četras ekipāžas arī no Latvijas - Krievijas komandas "Russo Baltic Racing Team".

Komandas līderi – Iljas Kašina (RUS) un Krišjāņa Caune (LV) ekipāža –, kuri turējās TOP 40 visa rallija laikā, guva ļoti labus rezultātos, ieņemot 2. vietu savā klasē. Kopvērtējumā Kašina / Caunes ekipāža, kura brauca ar 1968. gada ražojuma "Jaguar E-Type" – 36. vietā. Turklāt Krišjānis Caune tādējādi ir arī visātrākais latvietis rallijā "Monte Carlo Historique 2014".

Pārējās trīs Russo Baltic Racing Team ieņēma šādas vietas kopvērtējumā:

  • Dmitrijs Lukovnikovs un Sergejs Kuzins ("Jaguar E-Type") – 60. vieta; 
  • Mihails Tjurins un Edgars Svencis – 160. vieta; 
  • Aleksandrs Gensis un Igors Čagajevs – 239. vieta.

"Ļoti būtiski, ka mūsu sportisti finišēja bez jebkādam tehniskām problēmām – uz mašīnām pat nebija nevienas skrambas! Tāda situācija, kura pavisam nav raksturīga "Monte Carlo" rallijam, liecina par ļoti nopietno profesionālo līmeni, kuru parādīja "Russo Baltic Racing" ekipāžas," uzsver Andris Štāls, šīs komandas direktors.

Atgādinām, ka Latvijas - Krievijas komanda "Russo Baltic Racing" ir "Rallye Monte-Carlo Historique" uzvarētājs savā klasē 2012. un 2013. gadā, kā arī ikgadējais "Coupe des Alpes", "Niege at Glace", "Rallye des Princesses", "Milano-Sanremo" un "Gran Premio delle terre do Canossa" dalībnieks.

"Rallye Monte-Carlo Historique" notiek katru gadu jau kopš 1998. gada. Retro-rallijā var piedalīties tikai tie "oldtaimeri", kuru analogi piedalījās "Rallye Monte-Carlo" laika posmā no 1955. līdz 1980. gadam. Šogad rallijā piedalījās vairāk nekā 300 automašīnu.

"Jaguar E-Type" ir sportisks auto, kuru kompānija "Jaguar" ražoja no 1961. līdz 1974. gadam. Šis modelis tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem auto pasaulē. "Russo Baltic Racing Team" mašīnas ir aprīkotas ar sešcilindru dzinējiem, kuru tilpums ir 4,2 litri. Spēkrats spēj sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 250 km/h, bet no vietas līdz 100 km/h paātrināties septiņās sekundēs.

Savukārt "Jaguar Mark 2" (MK2) ir komfortabls biznesa klases limuzīns, kuru ražoja no 1959. līdz 1967. gadam. Viens no dinamiskākajiem un stilīgākajiem "Jaguar" markas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!