Foto: Publicitātes foto

Februārī parādījusies jauna tendence auto apzagšanā – zagļi iekārojuši rezerves riteņus, kas izvietoti uz automašīnu aizmugurējām durvīm. Apdrošināšanas sabiedrība "Ergo" aizvadītajās divās nedēļās saņēmusi jau piecus apdrošināšanas atlīdzības pieteikumus par šādām zādzībām.

"Izmantojot piemērotu atslēgu un rīkojoties ļoti uzmanīgi, rezerves ritenis noņemams, pat neiedarbinot signalizāciju," norāda Ivars Vismanis, "Ergo" atlīdzību regulēšanas nodaļas vadītājs.

Vienā no gadījumiem zādzības fakts atklāts tikai nejauši, jo zagļi bija uzlikuši atpakaļ vāku rezerves riteņa bagāžniekam. Nav zināms, cik ilgi īpašnieks vadījis auto, nemaz nenojaušot, ka rezerves riteņa nav.

"Lai nebūtu jāpiedzīvo nepatīkams pārsteigums brīdī, kad nepieciešams mainīt bojātu riepu, iesakām autovadītājiem pirms došanās ceļā apsekot auto un pārliecināties, ka viss ir savās vietās, tajā skaitā rezerves ritenis," uzsver Vismanis.

Visos konstatētajos rezerves riteņu zādzības gadījumos cietuši "Toyota RAV4" automašīnu īpašnieki. Vidējā summa, kas par šiem gadījumiem izmaksāta apdrošināšanas atlīdzībās, ir ap 1000 eiro, atklāj "Ergo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!