Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" publicējusi attēlus ar jaunāko fotosesiju – sportisko "M3" sedanu, jauno "M4" kupeju un tās priekštečiem, sākot ar E30 (virsbūves indekss) "M3" modeli, kas debitēja 1985. gadā un guva ievērojamus panākumus autosportā.

Turklāt jaunais "BMW M3" ir pirmais šī modeļa evolūcijā, kur versija ar kupejas vai kabrioleta tipa virsbūvi ir pārsaukts par "M4".

"BMW M3" (un tagad arī "M4") no standarta 3. un 4. sērijas modeļa atšķiras ne tikai ar jaudīgāku motoru, bet arī agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko komplektu, spēcīgākām bremzēm, sportiskāku balstiekārtu un stūres iekārtu, kā arī sportiskāka profila sēdekļiem salonā un citiem aksesuāriem.

Jaunās paaudzes "BMW M3" un "M4" tiek komplektēts ar trīslitru rindas sešcilindru benzīna biturbo motoru, kas attīsta 431 zirgspēka jaudu un 550 ņūtonmetru griezes momentu, kas pieejams par 40% plašākā diapazonā nekā iepriekšējam "M3" ar V8 dzinēju. Motors tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Gan sedans, gan kupeja ar šo dzinēju no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties 4,3 sekundēs (4,1 sekundē – versijā ar sekvenciālo transmisiju). Kā sola ražotājs, degvielas patēriņš šiem sportiskajiem modeļiem būšot vidēji par 25% zemāks nekā priekštecim – 8,3 līdz 8,8 litri uz 100 km atkarībā no izvēlētās pārnesumkārbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!