Informācijas tehnoloģiju gigants "Google" ikgadējā izstrādātāju konferencē "I/O" prezentēja automobiļu borta sistēmas aplikāciju "Android Auto". Pirmie jaunie automobiļi, kuri būs spējīgi atbalstīt šo sistēmu, ražošanā nonāks vēl līdz šāgada beigām.

Uzreiz jāatzīmē, ka "Android Auto" nav patstāvīga operētājsistēma automobiļa borta datorā, kas aizstāj līdzšinējo multimediju un navigācijas sistēmu. Šī automobiļa borta sistēmas aplikācija ļauj uz multimediju sistēmas ekrāna dublēt viedtālruņa aplikāciju saturu un ļauj sistēmu vadīt gan ar skārienjutīgā ekrāna starpniecību, gan ar dažādiem taustiņiem vai svirām uz stūresrata vai automobiļa paneļa.

"Android Auto" prezentācijas laikā "Google" šo aplikāciju demonstrēja "Kia" automobilī. Šāda sistēma ļaus izsaukt zvanus, lasīt un pierakstīt īsziņas, atgādinājumus, izveidot braukšanas maršrutu karšu servisā "Google Maps", atskaņot mūziku, kā arī uz ekrāna demonstrēt dažādu sociālo tīmekļu saturu. Turklāt aplikācijas darbosies bez datu zuduma pat pēc automobiļa aizdedzes izslēgšanas.

Tomēr "Android Auto" pa spēkam būs arī sarežģītākas darbības. Piemēram, braukšanas maršruta izveidošana pēc piezīmju atgādinājumiem. Autovadītājs savā viedtālrunī pirms darba laika var ierakstīt piezīmi, ka vakarā jāiebrauc veikalā. "Android Auto" attiecīgajā laikā to ne tikai atgādinās, bet pat automātiski izveidos īsāko maršrutu līdz vēlamajam veikalam.

Jāatzīmē, ka to pašu prot arī "Apple" kompānijas ierīcēs pieejamais asistents "Siri" un analoģiskā sistēma automobiļiem "CarPlay".

Neskaitot "Google" un "Apple", savu automobiļiem paredzēto sistēmu prezentējis arī "Microsoft". Arī šī tehnoloģija ir spējīga dublēt viedierīces saturu automobiļa borta ekrānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!