Ar aizraujošu šovu 17. novembrī t/p "Alfa" savu pirmizrādi piedzīvoja ilgi gaidītais, jaunais "Ford Focus" automobilis. Pasākumā apmeklētājus sagaidīja gan burvju mākslinieki Pecolli un speciāli veidots lāzeršovs, gan citi interesanti pārsteigumi un konkursi. Par īpaši maģisku noskaņu visa vakara gaitā rūpējās pasākuma vadītāja – TV personība Anna Rozīte.

Jaunais "Ford Focus" automobilis ir līdz pat 19% ekonomiskāks un rada ievērojami mazāk kaitīgo izmešu. Turklāt tas ir vienīgais automobilis Eiropā, kas pieejams komplektācijā ar 1,5 litru "EcoBoost" benzīna dzinēju, kā arī tas pirmo reizi pieejams ar "Ford" 1,5 litru "TDCi" dīzeļdzinēju.

"Ford" inženieri nav aizmirsuši arī par 2,0 litru "TDCi" dzinēju, ir palielināta tā jauda un griezes moments, kā arī uzlabota degvielas ekonomija. Tāpat "Focus" joprojām pieejams ar trīs gadus pēc kārtas godalgoto 1,0 litra "EcoBoost" benzīna dzinēju, kurš saražo 99 g CO2 izmešu uz kilometru.

Uzlabotās dīzeļdzinēju tehnoloģijas ir pieejamas gan 1,5 litru, gan 2,0 litru "TDCi" dzinēja versijā. To vidū ir NOX filtrs tīrākām izplūdes gāzēm, savukārt berzi samazina dimantveida oglekļa pārklājums (DLC), bet dzinēja elpošanu uzlabo turbokompresors ar maināmu vārstu pacēluma laika regulēšanu.

Citu degvielu taupošu sistēmu vidū ir automātiskā "Start&Stop" sistēma, aktīvais režģa aizvars un viedā reģeneratīvā uzlāde, kas palīdz ievērojami samazināt gan benzīna dzinēju, gan dīzeļdzinēju saražoto CO2 izmešu daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!