Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā, "Scania Latvia" telpās, norisinājās starptautisko "Scania Top Team" kravas auto mehāniķu sacensību Baltijas posms, kurās sešu komandu konkurencē čempiona kausu izcīnīja "Scania Latvia" Rīgas servisa komanda.

Uzvarētājkomandā piedalījās pieci Rīgas servisa pārstāvji – Guntis Bušs, Sandris Slikšāns, Dainis Račko, Andrejs Krafts un Ritvars Zīverts. Otrajā vietā ierindojās "Scania" Tallinas servisa komanda, savukārt trešo godalgoto vietu ieguva otra mehāniķu komanda no "Scania Latvia" Liepājas servisa centra, kuru pārstāvēja Kristaps Pilskungs, Jānis Šteinbergs, Zigmārs Ķīvits un Reinis Upenieks.

Kā norāda SIA "Scania Latvia" tehniskais direktors Igors Romanovskis, lai iekļūtu "Top Team" sacensību Baltijas posmā mehāniķu komandām bija jāpārvar pirmā kārta, kurā nācās atbildēt uz 100 teorētiskiem jautājumiem. Pirmā kārta norisinājās 2014. gada novembrī, kurā savu dalību pieteica mehāniķu komandas no "Scania Latvia" servisa centriem Rīgā, Valmierā un Liepājā.

Pēc pirmās kārtas tiesības pārstāvēt "Scania Latvia" "Top Team" Baltijas posmā ieguva Rīgas un Liepājas komandas, kas pārliecinoši sevi pierādīja arī 2015.gada 10. janvārī noritējušajās "Top Team" Baltijas posma sacensībās, kurās bija jāpierāda savas zinības ne vien teorijā, bet arī praksē.

2015. gada martā Slovākijā, Bratislavā, norisināsies "Scania Top Team" reģionālais posms, kurā piedalīsies labākā komanda no katras valsts. Savukārt sacensību pasaules fināls norisināsies 2015. gada decembrī Zviedrijā, Sēderteljē, kurā piedalīsies 1. un 2. vietu ieguvēji no reģionālajiem posmiem.

Pirmo reizi "Top Team" sacensību vēsturē "Scania Latvia" izveidoja atsevišķu studentu līgu ar četrām komandām (Priekuļu tehnikums, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Saulaines Profesionālā vidusskola, Cīravas Profesionālā vidusskola), kā arī īpašu studentu darba staciju. Studentu līgā par čempioniem pārliecinoši kļuva Priekuļu tehnikuma komanda, kurai sekoja Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Saulaines Profesionālās vidusskolas audzēkņi.

"Mūsu mērķis bija dot iespēju skolēniem, kuri apgūst mehāniķa arodu, sajust "Top Team" sacensībās klātesošo komandas garu, kā arī iepazīstināt ar "Scania Latvia" uzņēmumu un karjeras iespējām," informē "Scania Latvia" personālvadītāja Laila Pērkone.

"Scania Top Team" ir starptautiskas sacensības, kurās "Scania" servisa darbinieki attīstīta savas prasmes, apvienojot mācības un komandas darbu. Sacensību mērķis ir attīstīt darbiniekos labākās iemaņas darbā ar "Scania" transportlīdzekļiem.

"Scania Top Team" sacensībām ir sena vēsture – tās aizsākušās 1989. gadā Zviedrijā. Šobrīd sacensībās piedalās vairāk nekā 70 pasaules valstis un 8000 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!