Foto: DELFI

Sestdien, 7. martā, "Lexus" oficiālais izplatītājs Latvijā "WESS Motors" prezentēja sportisko kupeju "RC F". Prezentācija notika "Riga Wine & Champagne" pasākuma ietvaros pie restorāna "Bibliotēka No 1" Rīgā.

"Lexus RC F" aprīkots ar pieclitru V8 atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 470 zirgspēku jaudu. Tas ļauj ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu aprīkotajam spēkratam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 4,5 sekundēs un maksimāli sasniegt 270 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 10,8 litri uz 100 km.

Salīdzinājumā ar standarta "Lexus RC" kupeju sportiskajai "F" versijai ir arī papildus ventilācijas atveres motora pārsegā un priekšējos spārnos, kā arī plašākas riteņu arkas un aizmugurējais difuzors ar izplūdes sistēmas četrām izejām.

Atšķiras arī automobiļa interjers. Tajā ir citāds stūresrats, pedāļi un sēdekļi. Vēl "F" versijai ir individualizējams mērinstrumentu panelis.

"Lexus RC F" tirgū konkurēs ar 431 ZS jaudīgo "BMW M4" un 450 ZS jaudīgo "Audi RS5". Tā cena Latvijā ir no 84 060 eiro (ieskaitot PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!