Pasaulē populārais britu raidījums "TopGear" ("Gāzi grīdā!") būtu palicis ēterā, tomēr pārējie divi automobiļu raidījuma vadītāji – Ričards Hamonds un Džeims Mejs – atteikušies filmēties, kamēr raidsabiedrība BBC atstādinājusi Džeremiju Klārksonu no ētera uz izmeklēšanas laiku saistībā ar konfliktu ar raidījuma producentu.

BBC vadība esot bijusi ar mieru plānotajā laikā ēterā laist "TopGear" atlikušās trīs epizodes, kuras jau ir nofilmētas, bet jāieraksta ir tikai studijas skati. Tomēr Hamonds un Mejs esot atteikušies turpināt bez Klārksona, tāpēc sarunas tālāk nevirzās un "TopGear" no BBC ētera ir noņemts, raksta britu tabloīds "The Mirror".

Aizvadītajā svētdienā BBC ēterā "TopGear" vietā demonstrētā dokumentālā filma "Red Arrows: Inside the Bubble" par britu aerobātiem pie zilajiem ekrāniem spēja pulcēt vien 1,3 miljonu cilvēku auditoriju, kamēr "TopGear" raidījumu šajā pašā laikā un kanālā parasti skatās ap pieciem miljoniem cilvēku. Saskaņā ar Lielbritānijas TV reitingu aģentūras datiem "TopGear" ir vispopulārākais "BBC Two" kanāla raidījums.

Jau vēstīts, ka 10. martā BBC paziņoja, ka atstādina Klārksonu no raidījuma "TopGear" vadīšanas uz izmeklēšanas laiku saistībā ar viņa uzbrukumu pārraides producentam. Konflikts esot bijis saistīts ar laicīgi nenoorganizētām vakariņām pēc nogurdinošas darbadienas.

Pagājušā gada maijā Klārksons vienā no "TopGear" raidījumu mēģinājumiem izmantojis rasistisku izteicienu (melnādainus cilvēkus aizvainojošu apzīmējumu angļu valodā). Lai gan raidījuma vadītājs pēc tam atvainojās par saviem vārdiem, viņš saņēma "pēdējo brīdinājumu" no BBC vadības.

Savukārt "TopGear" radījuma cienītāju izveidotā petīcija internetā, kuru lūgts parakstīt ikvienam interesentam, kurš piekrīt aicinājumam atjaunot Klārksonu raidījuma vadībā, parakstījuši jau 972 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!