Foto: Publicitātes foto

Kā galveno kritēriju OCTA polises izvēlei no konkrēta apdrošinātāja autovadītāji min tās cenu (45%) un tikai nedaudz vairāk nekā 11% norāda, ka OCTA iegādājas, ja kopā ar polisi saņem dažādus papildus servisus, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) veiktajā aptauja.

"Jāatzīmē, ka šāda tendence nav attiecināma tikai uz OCTA, jo, arī iegādājoties citus pakalpojumus un produktus, lielākā daļa sabiedrības, visticamāk izvēlēsies lētāko piedāvājumu," norāda LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics, piebilstot, ka salīdzinot šīs aptaujas datus ar pērnā gada janvārī veiktā līdzīga pētījuma rezultātiem, var secināt, ka cena kā galvenais OCTA izvēles kritērijs, joprojām ir noteicošais (arī pērn to kā būtiskāko nosauca 45% respondentu).

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka 58% autovadītāju savlaicīgi plāno OCTA iegādi, bet 39% par OCTA polises iegādi atceras tikai tad, kad par tās termiņa beigām saņem atgādinājumu no apdrošinātāja.

Vairāk nekā puse (51%) autovadītāju OCTA polisi visbiežāk iegādājas interneta vietnēs, kur var salīdzināt OCTA cenas, savukārt kā otra biežākā iegādes vieta tiek minēta konkrēta apdrošināšanas sabiedrību interneta mājas lapa (20%).

Vairāk nekā trešdaļa respondentu norāda, ka OCTA iegādājas, jo to pieprasa likums (35%). Savukārt gandrīz piektdaļu (19%) autovadītāju ietekmē nevēlēšanās iekļūt naudas parādos, kas būtu saistīti ar iespējamu ceļu satiksmes negadījumu, kas izraisīts ar neapdrošinātu transportlīdzekli. Interesanti, ka tikai 3% respondenti norādīja, ka iegādājas OCTA aiz bailēm no ceļu policijas.

"Izvērtējot aptaujas rezultātus, iepriecina, ka neviens respondents nenorādīja, ka par OCTA iegādi sāk domāt tikai tad, kad ierauga ceļu policijas ekipāžu," stāsta Stengrevics, piebilstot, ka kopumā šī gada aptaujas rezultāti pierāda, ka autovadītāji kļūst apzinīgāki un pret OCTA iegādi izturas daudz nopietnāk.

Aptaujā, kura tika veikta jūlija sākumā, tika apzināti 310 autovadītāji no visas Latvijas. Tā mērķis bija noskaidrot galvenos OCTA iegādes paradumus – kur autoīpašnieki visbiežāk iegādājas OCTA, vai savlaicīgi atceras par tās atjaunošanu, un kādi kritēriji kalpo par pamatu izvēloties polises iegādi no konkrēta apdrošinātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!