Jaunais automobiļu raidījums, kuru vadīs līdzšinējā "TopGear" ("Gāzi grīdā!") komanda – Džeremijs Klārksons, Ričards Hamonds un Džeimss Mejs – kompānijai "Amazon" izmaksās 250 miljonus ASV dolāru (228 miljoni eiro). Kontrakts ar šiem vadītājiem noslēgts uz trim gadiem, kuru laikā tiks uzfilmētas 36 raidījuma sērijas, vēsta izdevums "The Financial Times" ar atsauci uz darījumam pietuvinātu avotu.

Pēc izdevuma informācijas, šis ir viens no visvērienīgākajiem līgumiem, kādu jebkad noslēdzis tiešsaistes video serviss. Piemēram, seriāla "House of Cards" divu sezonu filmēšana "Netflix" izmaksājusi 100 miljonus dolāru (91 miljonu eiro).

Ar jaunā automobiļu raidījuma palīdzību "Amazon" plāno piesaistīt jaunus klientus, kas tiešsaistes video servisam ļaus cīnīties par tirgus daļu ar "Netflix", kam Lielbritānijā ir četrkārt vairāk abonentu. Pēc analītiķu aplēsēm, pašlaik aptuveni četri procenti britu ir abonējuši "Amazon" servisu, bet 16% – "Netflix".

Jaunais Klārksona, Hamonda un Meja raidījums ēterā nonāks 2016. gadā "Amazon Prime Instant Video" programmā. Pieeja tai Lielbritānijā maksā 79 sterliņu mārciņas (112 eiro) gadā, bet ASV un Eiropā – attiecīgi 99 dolārus (90 eiro) un 49 eiro. Salīdzinājumam: "Netflix" abonements maksā no 72 līdz 108 mārciņām (102 līdz 154 eiro) gadā.

Par darījuma noslēgšanu ar "Amazon" Klārksons paziņoja ceturtdien, 30. jūlijā. Tas notika četrus mēnešus pēc tam, kad viņš tika atstādināts no "TopGear" vadītāja amata un pēc tam atlaists no raidsabiedrības BBC saistībā ar uzbrukumu producentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!