Foto: Publicitātes foto
Motociklu manufaktūra "Renard Motorcycles" klientam izsniegusi savu pirmo Igaunijā izstrādāto un ražoto motociklu.

1938. gadā igauņu uzņēmējs J. Lāns (J. Lään) Tallinā nodibināja motorizēto velosipēdu rūpnīcu "Renard Cycles", kura savu darbību pārtrauca līdz ar Otrā pasaules kara sākumu. Septiņas desmitgades vēlāk – 2008. gadā – uzņēmēju, dizaineru un sacīkšu inženieru komanda nolēma atjaunot "Renard" zīmolu.

Izvēle par labu vēsturiskai markai bijusi, lai atjaunotu to, kas kādreiz bijis, un parādītu to cilvēkiem, skaidro uzņēmuma pārstāvji. "Renard GT" motocikla prototips bija gatavs 2010. gada aprīlī, un tā oficiālā pirmizrāde notika Hannoveres tehnoloģiju izstādē.

Pirmais atjaunotās igauņu markas motocikls "Renard GT" vizuāli ieturēts retro stilā, tomēr tā konstrukcijā izmantoti moderni materiāli un tehnoloģijas. Tam ir oglekļa šķiedras rāmis, kas ļāvis "Renard GT" svaru ar pilnu degvielas tvertni saglabāt 200 kilogramu robežās.

"Renard GT" aprīkots ar 1326 kubikcentimetru divcilindru "Moto Guzzi Quattrovalvole" dzinēju, kas attīsta 123 zirgspēku jaudu un 134 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar sešpakāpju pārnesumkārbu. Šis igauņu motocikls ir spējīgs sasniegt ātrumu 250 km/h.

Izstrādātāji atklāj, ka oriģināli "Renard GT" dizains tapis virtuvē pie galda. Motocikla cena esot augstāka nekā tamlīdzīgiem sērijveida motocikliem, jo tajā izmantoti ne tikai dārgi materiāli, bet arī ražošanas process vienai vienībai aizņem trīs mēnešus laika.

Motociklam ir pielaide braukšanai pa koplietošanas ceļiem, un tas ir iekļaus Igaunijas transportlīdzekļu reģistrā ar valsts numurzīmi "GT 01". Pirmo "Renard GT" eksemplāru iegādājies Antons Soldunovs, kurš pats pēc izglītības ir inženieris un kurš novērtē, ka šajā spēkratā ir izmantoti vislabākie šobrīd industrijā pieejamie risinājumi.

Motocikla iegādes cena netiek atklāta. Zināms, ka 2010. gadā, kad uzņēmums prezentēja "Renard GT" prototipu, nosauktā cena bija 96 tūkstoši ASV dolāru (86 110 eiro).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!