Foto: Publicitātes foto
Korporācijas "CNH Industrial" lauksaimniecības tehnikas apakšuzņēmums "Case IH" izstrādājis revolucionāru traktoru – tajā nav paredzēta kabīne vadītājam, jo traktors ir pilnībā autonoms un to konkrētām darbībām ieprogrammēt var attālināti no planšetdatora.

Traktors vidē orientējas ar videokamerām, radariem un GPS koordinātēm. Tādējādi lauksaimnieks var veltīt laiku kam citam, bezpilota traktora darbību vērojot aplikācijā viedierīcē vai datorā. Traktors spējīgs pilnvērtīgi darboties kā gaismā, tā arī tumsā.

Turklāt šis bezpilota traktors spēj atpazīt šķēršļus savā ceļā un tos apbraukt. Tas ļauj laukā darboties ne tikai bezpilota traktoram vai traktoriem, bet arī cilvēku stūrētajai lauksaimniecības tehnikai.

Izstrādātāji jau izveidojuši tādu vadības programmatūru, kas ļauj ne tikai šim traktoram darboties laukā, bet arī patstāvīgi mērot ceļu no fermas garāžas līdz laukam, kā arī no viena lauka uz otru.

Traktors attīsta 419 zirgspēku jaudu un spēj maksimāli sasniegt ātrumu 50 km/h. Pagaidām izstrādātāji neatklāj, cik tamlīdzīgs bezpilota traktors maksātu sērijveida ražošanā. Kā norāda "Case IH", tad problēma šobrīd ir juridiskajos jautājumos – vai šādam bezpilota traktoram būs ļauts šķērsot koplietošanas ceļu, lai no viena lauka pārbrauktu uz citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!