Foto: Publicitātes foto

Eiropas lielākajā transportlīdzekļu pārdošanas sludinājumu portālā Mobile.de pārdošanā izlikts bruņotais limuzīns "Mercedes-Benz Guard Pullman S600" (W140 – rūpnīcas indekss), kas, pēc sludinājuma autora vārdiem, pirms tam ticis izmantots Krievijas prezidenta Vladimira Putina transportēšanai. Pašreizējais īpašnieks Maskavā par šo limuzīnu vēlas saņemt 1,3 miljonus eiro.

1995. gada izlaiduma limuzīna bruņojums atbilst B6/B7 standartam. Tādējādi tas spēj izturēt šāvienus ne tikai no Kalašņikova tipa automāta, bet arī no snaipera šautenes. Sešvietīgais limuzīns aprīkots ar 400 zirgspēku jaudīgu V12 sešlitru dzinēju. Konkrētā automobiļa nobraukums esot tikai 25 tūkstoši kilometru.

Pašlaik Putins tiek vadāts ar tāda paša modeļa, bet jau W221 paaudzes "Mercedes-Benz" limuzīnu, kas tika ražots no 2006. līdz 2013. gadam. Šobrīd gan Kremlis plāno no mersedesiem pāriet uz vietējā ražojuma limuzīniem. Pašlaik šis projekts ir pazīstams ar nosaukumu "Kortežs" un jaunais prezidenta limuzīns tikšot pirmo reizi parādīts nākamā Krievijas prezidenta inaugurācijas pasākumā 2017. gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!