facebook:10156246825014301
Policija Austrālijā, Viktorijas štatā, iznīcinājusi astoņus automobiļus, kas konfiscēti par nelegālām sacīkstēm pa koplietošanas ceļiem. Viktorijas štata policija publicējusi video ar šo spēkratu iznīcināšanas procesu kā mācību citiem potenciāliem ielu huligāniem.

Kā redzams video, iznīcināts tika "Nissan Skyline R33", "Nissan Silvia S13" un "Holden" pikaps. Visi šie spēkrati tika konfiscēti policijas reidos 2015. gada beigās un 2016. gada sākumā. Piemēram, "Nissan Skyline" īpašnieks apsūdzēts par noziedzīgām darbībām, kas apdraud apkārtējos. Sods – 2000 Austrālijas dolāru (1300 eiro). Savukārt "Nissan Silvia" īpašniekam tika piemērots 1250 dolāru (810 eiro) sods un autovadītāja tiesību liegums uz deviņiem mēnešiem.

Vēl sešu konfiscēto automobiļu īpašnieki saņēmuši līdzīgu sodu, dažiem no viņiem autovadītāja tiesību liegums tika piemērots pat līdz 18 mēnešiem. Tāpat policija bija arestējusi divus nelegālo sacīkšu organizētājus, kuri šobrīd gaida tiesu un kuriem draud vēl bargāks sods.

Ar nelegālajām sacīkstēm pa koplietošanas ceļiem Viktorijas štatā no 2015. gada novembra nodarbojas "Taskforce Regarder" grupa. Līdz šim tā ir sodījusi 55 autovadītājus un konfiscējusi 24 automašīnas. Operatīvajā grupā ir detektīvi, ceļu policisti un slepenie aģenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!