Foto: Justīne Grīnberga

Liepājas teātrī 26. aprīlī pēdējo reizi tiks spēlēta Gundara Silakaktiņa iestudētā komēdija "Kā mīl tā otra puse", kuru režisors kā savu debijas izrādi Liepājas teātrī iestudēja 2021. gadā. Tā būs arī Leona Leščinska pēdējā izrāde Liepājas teātrī kā štata aktierim.

Dramaturgs Elens Eikborns lugu sarakstīja 1969. gadā, režisors, to veidojot, nolēma darbību nepārnest uz mūsdienām, bet saglabāt tā laika estētiku. Kā vēsta Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga, izrādes sižets ir raits un žiperīgs, piebārstīts ar asprātīgiem dialogiem, kas lieliski atklāj cilvēka pretrunīgo dabu.

Izrāde ir stāsts par trijiem precētiem pāriem un viņu mīlestības līkločiem, kā arī atšķirīgo izpratni par mīlestību, kas padara to aktuālu jebkurā laikā.

Izrādē piedalās aktieri Karīna Tatarinova, Anete Berķe, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Laura Jeruma, Madara Kalna, Agnija Dreimane, Artūrs Irbe, Kārlis Artejevs, kā arī Leons Leščinskis, kurš izrādē iejūtas Frenka Fostera lomā un kam šī būs pēdējā izrāde Liepājas teātrī kā štata aktierim.

Liepājas teātris un mākslinieks vienojušies, ka no maija aktieris vairs nebūs teātra štatā, taču tas neizslēdz iespēju redzēt viņu kādā no izrādēm nākotnē. Lēmumu aiziet no teātra štata pieņēmis pats mākslinieks, teātris respektē viņa vēlmes.

Leons Leščinskis Liepājas teātrī nostrādājis gandrīz 40 gadus – kopš 1986. gada. Viņa kontā ir daudzas nozīmīgas lomas – Džefrijs "Medus garšā", Trepļevs izrādē "Kaija" (abas 1987. gadā), Alfredo "Karalienē mātē" (2000), Maikls "Fiestā" (2001), Ābels Znorko "Noslēpumainajās variācijās" (2005), Kārlis Pētersons "Hananā" (2010), Pārsons "1984" (2014), Gajevs "Ķiršu dārzā" (2019). Mākslinieks vairākas reizes bijis nominēts arī "Spēlmaņu nakts" balvai.

Foto: Publicitātes foto. Inese Kučinska, Leons Leščinskis izrādē "Hanana"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!