Igaunijas jaunuzņēmums "Cleveron", kas specializējas preču automatizētas piegādes tehnoloģiju izstrādē, prezentējusi bezpilota transportlīdzekli "Generation R" preču piegādei. Prototipa galvenā īpatnība – tam nav nepieciešams cilvēks - ekspeditors, kā arī ar speciālu robotizēto roku mašīna pati izvieto sūtījumus pakomātā.

Bezpilota kurjerpasta transportlīdzeklī noliktavā ievieto sūtījumu, tas patstāvīgi aizbrauc līdz adresātam un ievieto sūtījumu personalizētajā pakomātā. Pēc tam klientam uz viedierīci tiek nosūtīts ziņojums, kas ne tikai pavēsta par saņemto sūtījumu, bet arī piešķir digitālo atslēgu pakomāta atvēršanai. Izstrādātāji uzskata, ka šāds risinājums ļaus ekonomēt laiku, jo vairs nebūs nepieciešams mājās gaidīt kurjera ierašanos.

Loģistikas uzņēmumiem un kurjerdienestiem arī būšot izdevīgi izmantot tamlīdzīgus bezpilota robotus, jo ļaus samazināt transportēšanas izdevumus. Tāpat bezpilota transportlīdzeklis var kļūt par šo uzņēmumu "premium" piegādes servisu.

"Cleveron Generation R" robots sver 100 kilogramu un ir spējīgs pārvadāt līdz 200 kg smagas preces. Bezpilota transportlīdzeklis ir spējīgs pārvietots kā diennakts gaišajā, tā arī tumšajā laikā.

Kā norāda "Cleveron", Igaunijas pilsētās šādi bezpilota preču piegādes transportlīdzekļi nonāks 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!