Foto: Publicitātes foto

Trešā daļa no šī gada vienpadsmit mēnešos pārdotajām jaunajām "Toyota" automašīnām ir auto ar hibrīddzinēju, liecina "WESS Motors Toyota" apkopotā statistika.

Kopš šī gada sākuma "WESS Motors Toyota" pārdevis 1313 jaunus "Toyota" auto, no tiem 33% ir hibrīdauto. Populārākie "Toyota" hibrīda modeļi ir "Toyota RAV4 Hybrid", "Toyota C-HR Hybrid" un "Toyota Yaris Hybrid".

"Jau nākamgad "WESS Motors" plāno pārdoto hibrīdauto īpatsvaru kāpināt līdz pat 40% no kopējā jaunu auto pārdošanas apjoma," norāda Aleksejs Radionovs, WESS izpilddirektors.

To, ka hibrīdi ir viena no nākotnes auto populārākajām izvēlēm, apliecina arī "SEB līzinga" veiktās aptaujas rezultāti, kur 26% jaunu auto pircēju norādījuši, ka nākotnē labprāt izvēlētos auto ar hibrīddzinēju.

"Toyota" hibrīdu tehnoloģijas pasaulē pieejamas jau vairāk nekā 20 gadus. Kopumā pārdoti vairāk nekā desmit ar pusi miljonu hibrīda automobiļu, no kuriem pusotrs miljons Eiropā.

Kopš pirmā "Toyota Prius" hibrīda atklāšanas šī tehnoloģija ir pieejama 16 "Toyota" pamata modeļiem un tiek izmantotas septiņas dažādas hibrīda piedziņas. Latvijā šobrīd tiek piedāvāti septiņi "Toyota" hibrīdmodeļi: "Yaris", "Auris" un "Auris Touring Sports", "RAV4", "Prius", "Prius Plug-In", "Prius+" un "C-HR". Savukārt no nākamā gada arī "Corolla", "Camry" u.c. būs pieejami ar hibrīda piedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!