Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs sācis lietot vietējā ražojuma limuzīnu "Aurus", kādu jau no pagājušā gada pavasara izmanto arī prezidents Vladimirs Putins. Krievijas valdības preses dienests savā "YouTube" kanālā publicējis video ar Medvedeva jaunā korteža pirmo braucienu.

Krievija izstrādātais limuzīns "Aurus Senat" plašākai sabiedrībai pirmo reizi tika parādīts Putina inaugurācijas ceremonijā maijā. Savukārt jebkuram interesentam nopērkamā "Aurus" limuzīna versija tika prezentēta pērnā gada augustā notikušajā Maskavas autoizstādē.

"Aurus" limuzīns tapis projekta "Kortežs" ietvaros, kur vēl ar šo marku tiks izgatavots arī apvidus automobilis, pasažieru mikroautobuss un motocikls.

"Aurus Senat" limuzīns ir ar visu riteņu piedziņu, hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 40 ZS elektromotoru ar 600 zirgspēku jaudīgu 4,4 litru V8 benzīna turbopūtes dzinēju, kā arī Krievijā izstrādātu deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Masīvais limuzīns civilajā (ne bruņotajā, kā Putinam un Medvedevam) no vietas līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Pēc provizoriskas informācijas, "Aurus Senat" cena ir no 10 miljoniem rubļu (131 tūkstoša eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!