Foto: Publicitātes foto

Vācu automobiļu marka "Opel" atgriezīsies Krievijas tirgū, bet tikai ar trim modeļiem. Divi no tiem – minivens "Zafira Life" un mikroautobuss "Vivaro" – tiks montēti Krievijā, kamēr "Grandland X" apvidnieks (attēlā) tiks importēts no Vācijas. "Opel" markas automobiļu tirdzniecība Krievijā tiks atsākta gada noslēdzošajā ceturksnī.

Savukārt "Opel" modeļi "Corsa", "Astra", "Mokka X" un "Insignia" nebūs pieejami Krievijas tirgū. "Opel" jaunā īpašnieka, franču grupas PSA vienošanās ar iepriekšējo īpašnieku, amerikāņu koncernu "General Motors" (GM) paredz, ka "Groupe PSA" nedrīkst ražot un tirgot automobiļus Krievijā uz līdzšinējām modeļu platformām, kas izstrādātas GM laikā.

Par atgriešanos Krievijas tirgū "Opel" pirmo reizi paziņoja februāra beigās. Atgriešanās Krievijas tirgū ir daļa no "Opel" stratēģijas "PACE!", kas paredz šī zīmola attīstību kā Eiropā, tā arī citos pasaules tirgos. "PACE!" stratēģija paredz samazināt platformu un dzinēju skaitu, kā arī palielināt noieta tirgu.

Kompānija "Opel" pameta Krievijas tirgu 2015. gadā. Šādu lēmumu tābrīža "Opel" īpašnieks koncerns GM pieņēma saistībā ar nevēlēšanos "investēt tirgū ar neskaidru ilgtermiņa perspektīvu".

Tolaik reizē ar "Opel" Krievijas tirgu pameta arī "Chevrolet", bet GM rūpnīca Sanktpēterburgā darbs tika apturēts.

Franču autoražotāju grupa "Groupe PSA" iegādājās "Opel" marku 2017. gada martā par 2,2 miljardiem eiro. Līdz ar "Opel" marku franči ieguva arī britu "Vauxhall", kas montē "Opel" automobiļus ar "Vauxhall" emblēmu.

Vēl 2017. gada maijā "Opel" norādīja, ka neplāno atgriezties Krievijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!