Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) pirmā ceturkšņa rezultāti Latvijā liecina par augošu pieprasījumu pēc dīzeļautomašīnām. Šajā ceturksnī pieprasītākais dzinēja veids starp jauniem VW automobiļiem bijis dīzeļdzinējs, kuru apjoms 2019. gada pirmajos trīs mēnešos Baltijā pieaudzis par 44%, bet Latvijā par 24%.

Populārākais VW modelis šajā periodā Latvijā bijis apvidnieks "Tiguan" ar dīzeļdzinēju, kas veidoja 80% no kopējā "Tiguan" tirdzniecības apjoma.

Latvijā dīzeļautomašīnu daļa VW piegādāto automobiļu portfelī palielinājās no 46% līdz 57%, un, ņemot vērā konkurētspējīgo un augošo dīzeļdzinēju apvidus auto piedāvājumu tirgū, šī tendence turpināsies.

Šā gada pirmajā ceturksnī klientiem Baltijā piegādāti 1939 VW automobiļi, kas ir par 11,8% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Šajā periodā klienti Latvijā saņēma 654 VW automašīnas jeb par 15,1% vairāk nekā pirms gada.

Pirmo reizi vēsturē vispieprasītākais VW tirgū ir apvidus auto "Tiguan", kas šoreiz pārspējis ilglaicīgo līderi "Golf". Turklāt gandrīz 80% no "Tiguan" klientiem izvēlējušies komplektāciju ar dīzeļdzinēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!