Foto: Delfi kolāža
Autožurnālistam Paulam Timrotam joprojām nav izdevies pārdot "KIA Sephia" sedanu, ko raidījuma "Ātruma cilts" izaicinājuma ietvaros par tūkstoš eiro iegādājās no kinorežisora Dzintara Dreiberga un pēc sakopšanas mēģināja sākotnēji pārdot par 1500 eiro. Šobrīd auto ar svaigu tehnisko apskati meklē jaunu īpašnieku vairs tikai par 990 eiro.

"Pārdodu kolosālu auto – 104 000 km nobraukums. Nupat izieta tehniskā apskate uz gadu. Bez rūsas. 1998. gada "KIA Sephia" ar 1,6 litru benzīna motoru. Ziemā nav braukta. Jaunas riepas. Eļļa, zobsiksna un amortizatori nupat nomainīti. Cena 990€," savā "Facebook" profilā raksta Pauls Timrots.

Leģendārais Paula Timrota metinātais un sakoptais KIA izgāja tehnisko apskati ar pirmo reizi un nonāca izsolē ekskluzīvi starp "Ātruma cilts" skatītājiem sociālajā tīmeklī "Facebook". Izrādījās, ka izaicinājums bija ne vien savest auto tehniskā kārtībā, bet arī to pēc tam pārdot. Timrots neslēpa izbrīnu par kaislībām, kas valdīja pie attiecīgā ieraksta komentētāju vidū, jo daudzi it nemaz nebija apmierināti ar norādīto 1500 eiro izsoles sākuma cenu.

90. gadu "KIA Sephia" ir diezgan rets automobilis Latvijā – šobrīd populārajā sludinājumu portālā "ss.com" nav neviena "Sephia" modeļa pārdošanas sludinājuma. Savukārt CSDD dati liecina, ka Latvijā šobrīd ir reģistrēti tikai 23 eksemplāri "Sephia" automobiļu, no kuriem jaunākais ir 2000. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!