Foto: Publicitātes attēli

Franču aviobūves kompānijas "Airbus" nodaļa "A3" prezentējusi otro pilnizmēra prototipu vienvietīgajam lidojošajam taksometram "Vahana Alpha Two". Šis aparāts esot maksimāli pietuvināts sērijveida versijai un tajā atšķirībā no pirmā ir pamatīgāk piestrādāts pie interjera dizaina.

"Vahana Alpha Two" platums ir 6,2 metri, garums – 5,7 metri; bet augstums – 2,8 metri. Maksimālā celtspēja tam ir 745 kilogrami. Lidojošais taksometrs spēj uzņemt vai nu vienu pasažieri, vai kravu.

"Airbus" lidojošais taksometrs ir aprīkots ar četriem elektromotoriem un propelleriem. Šāds aparāts spēj vienā piegājienā nolidot 60 līdz 100 kilometru 1500 metru augstumā.

"Vahana Alpha Two" interjers ieturēts minimālisma stilā. Ņemot vērā, ka tas ir bezpilota aparāts, tam nav nekādu vadības ierīču. Zem kupola ir tikai viena sēdvieta un ekrāns, kurā tiek parādīta informācija par lidojumu, kā arī demonstrēts multimediju saturs.

Pašlaik "Airbus" savus lidojošos taksometrus izmēģina "Pendleton UAS Range" aerodromā. Šobrīd ir veikti aptuveni 60 lidojumi kopsummā vairāk nekā piecu stundu ilgumā ar maksimālo lidošanas ātrumu 170 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!