Kādā Ukrainas dienvidu garāžā atrasta "laika kapsula" – padomju laika motocikls "Voshod 3M-01", kas tika iegādāts 1993. gadā un šos 27 gadus nostāvējis, pat neizsaiņots no rūpnīcas iepakojuma.

Šī modeļa motocikls ir pēdējais no "Voshod" saimes – tā ražošanā nonāca vēl 1965. gadā ar viena cilindra divtaktu motoru, bet tā pēdējā modifikācija "3M-01" uz konveijera nonāca 1989. gadā.

Detalizētu video apskatu ar šo atradumu publicējis ukraiņu "YouTube" blogeris "Roma Urraco", kurš specializējas vecu un joprojām nelietotas tehnikas atrašanā. Konkrētā motocikla odometra rādījums ir 2,7 kilometri – tas ir standarta kalibrācijas rādītājs šādai tehnikai. Visu šo 27 gadu laikā motocikls pat nebija izsaiņots no rūpnīcas iepakojuma – piemēram, stūre tam joprojām nebija pieskrūvēta, kas vietas taupīšanas nolūkos komplektā iekļauta atsevišķi.

140 kilogramu smagais "Voshod 3M-01" attīsta 14 zirgspēku jaudu un, pēc ražotāja datiem, tā maksimālais braukšanas ātrums ir 105 km/h, bet 175 kubikcentimetru motora vidējais degvielas patēriņš – četri litri benzīna uz 100 km. 1991. gadā šāds motocikls maksāja 1300 rubļu.

"Voshod" ir padomju laika motocikli, kas tika ražoti Degtjarova vārdā nosauktajā militārajā rūpnīcā (ZiD), kas joprojām ir galvenais rūpnieciskais uzņēmums Kovrovas pilsētā, Krievijas teritorijas rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!