Foto: Publicitātes foto

Jaunienācējs Latvijas tirgū – koplietošanas uzņēmums "CityBee", kas ir viens no lielākajiem koplietošanas uzņēmumiem Austrumeiropā un Baltijā, pieņēmis stratēģisku lēmumu līdz šī gada beigām dubultot koplietošanas automašīnu skaitu Latvijā – tas ir vairāk nekā sākotnēji tika plānots. Automašīnu parku iecerēts palielināt vismaz līdz 600 vienībām. Martā "CityBee" saimē pievienosies vēl 50 pilsētvidei ideāli piemērotie "Peugeot 308".

"Esam apmierināti ar pirmo mēnešu rezultātiem, kā rezultātā redzam augstu potenciālu šim pakalpojumam. Tāpēc arī esam mainījuši savus mērķus no mēreniem uz daudz ambiciozākiem," komentē Egija Gailuma, "CityBee Latvija" vadītāja.

"Rīdziniekiem pakāpeniski mainās attieksme pret koplietošanas automašīnām, un redzam, ka būtiski pieaug to skaits, kas lieto mūsu automašīnas regulāri. Daļai tā ir iespēja atteikties no savas privātās automašīnas, ko izmanto retu reizi mēnesī. Daļa izvērtē nepieciešamību pēc otra ģimenes transportlīdzekļa, jo šādā veidā var samazināt ar transportlīdzekļa uzturēšanu saistītās izmaksas. Bet daļai, kurai nav automašīnu, šī ir iespēja kļūt mobilākiem un izmantot auto pēc nepieciešamības," norāda Gailuma.

Šobrīd autoparku veido ap 300 "Fiat 500", "Toyota Corolla", "Peugeot 308" un "Fiat Ducato" automašīnas, bet jau martā uz ielām parādīsies vēl aptuveni 50 jauni "Peugeot 308". Līdz gada beigām sortimentu plānots paplašināt arī ar citu automašīnu markām.

"CityBee Latvija" vadītāja norāda, ka ļoti svarīgs arguments koplietošanas pakalpojumam ir "zaļā domāšana". Šis ir veids, kā samazināt automašīnu skaitu Rīgas ielās un līdz ar to CO2 izmešus, jo to dienas garumā izmanto vairāki cilvēki, maksimāli noslogojot.

"CityBee" Latvijā ienāca pērnā gada pavasarī ar kravas automašīnu "Fiat Ducato" nomu, kas ir pieejamas visu diennakti dažādos piekļuves punktos. Vasarā "CityBee" uzsāka elektrisko skrejriteņu nomu Rīgā un Jūrmalā. Savukārt oktobrī tas spēra nozīmīgu soli attīstībā un uzsāka vieglo automašīnu koplietošanas nomu.

"CityBee" nomas automašīnas var atstāt arī Lietuvā un Igaunijā, kas it īpaši piemērots darījumu cilvēkiem un tiem, kas dodas atpūsties uz kaimiņvalsti.

"CityBee" darbojas 14 pilsētās Eiropā, piedāvājot vieglo un kravas automašīnu, velosipēdu un elektrisko skrejriteņu nomu.

"CityBee" ir investīciju uzņēmuma "Modus Group" projekts. "Modus Group" specializējas finansējuma piesaistē autobūves nozarei, atjaunojamās enerģijas un nekustamā īpašuma projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!