Foto: Publicitātes foto

1983. gada "Volkswagen Rabbit GTI" (tā Ziemeļamerikas tirgū dēvēja "Golf" modeli) īpašnieks kanādietis Dereks Sprats veltījis 12 tūkstošus stundu darba un 140 tūkstošus ASV dolāru (127 tūkst. eiro) sava pirmā automobiļa atjaunošanai un pārbūvei, vēstīts "Volkswagen" Ziemeļamerikas nodaļas preses paziņojumā.

Sprats "Golf" pirmās paaudzes modeļa sportisko modifikāciju "GTI" iegādājās 21 gada vecumā, kad studēja koledžā. Jau nākamajā gadā viņš ar šo automobili no Kanādas devās ceļojumā uz Sanfrancisko kopā ar savu sievu.

2011. gadā, kad Spratam apritēja 50 gadi, viņš nolēma godāt savu pirmo automobili. Lai arī konkrēto spēkratu jau bija sen pārdevis un vairs nespēja atrast, viņš iegādājās citu 1983. gada "VW Rabbit GTI", bet kas bija ražots tieši tajā pašā dienā, kad viņa auto.

Iegādātā pirmā golfiņa atjaunošanai un uzlabošanai viņš veltīja septiņus gadus – pavisam 12 tūkstošus stundu darba. Sprats atjaunoja vai uzstādīja jaunu praktiski katru detaļu, sākot ar sīkākajiem interjera elementiem un beidzot ar transmisiju.

Jāatzīmē, ka kanādietis negāja skrupulozas restaurācijas ceļu, bet izvēlējās remonta procesā to uzlabot ar dažādām modernām tehnoloģijām. Piemēram, šis 1983. gada "VW Rabbit GTI" tagad ir aprīkots ar 220 ZS jaudīgo septītās paaudzes "Golf GTI" motoru un digitālo mērinstrumentu paneli. Oriģināli pirmais "GTI" golfs tika komplektēts ar 90 ZS dzinēju.

Pēc apjomīgā remonta un pārbūves procesa vīrietis izbrauca kopā ar savu vecāko dēlu un nolēma tomēr projekta automobili pārdot. Jaunajiem īpašniekiem viņš to pārdeva ar vienu notiekumu – pārim, kurš iegādājās šo "Rabbit GTI", būs jāļauj viņam šad un tad izbraukt vai pat atvest uz mājām remonta darbiem.

Neskatoties uz sava sapņa projekta realizāciju un pārdošanu, 50 gadus vecais Sprats neplāno apstāties, viņš gatavojas jau nākamajam iecerētajam projektam – klasiskajam 1961. gada "VW Beetle", kuru aprīkos ar elektromotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!