Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) un "Audi" zīmola oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs "Moller Baltic Import", reaģējot ziņu, ka VW koncerns pārtrauks ar dabasgāzi (CNG) darbināmu auto izstrādi, precizē, ka VW un "Audi" automobiļi ar saspiestās dabasgāzes (CNG) dzinējiem joprojām ir pieejami gan iegādei, gan pasūtījumiem.

Autobūves uzņēmums turpinās ražot pašreizējos modeļus un tos, kas jau ir sagatavoti nonākšanai tirgū, tostarp nesen prezentēto astotās paaudzes "Golf" versijā darbībai ar CNG. Visi šie modeļi tiks piedāvāti līdz to ražošanas termiņu beigām. Tāpat arī remonta un apkopes pakalpojumi CNG dzinējiem tiks sniegti visu šo automobiļu kalpošanas laiku.

Taču, neskatoties uz to, CNG tehnoloģija VW koncernā turpmāk vairs netiks attīstīta. Tādējādi netiks izstrādāti un tirgū laisti jauni CNG dzinēji.

Ilgtermiņā ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu modeļu skaits kopumā tiks samazināts, bet elektrisko automobiļu klāsts tiks paplašināts. Tikai ar elektromobilitātes konceptu izmantošanu būs iespējams sasniegt Parīzes nolīguma prasības, attīstot automobiļus un uzņēmumu kopumā, lai tas vismaz līdz 2050. gadam panāktu CO2 neitralitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!