Foto: Tavs auto TV

Ja reizi dzīvē esi iemācījies peldēt vai, piemēram, braukt ar velosipēdu, to nav iespējams aizmirst. Bet vai to pašu varētu teikt arī par auto vadīšanu? Šajā reizē "Tavs Auto TV" informē par lietām, kuras vajadzētu paturēt prātā, pirms pie sava auto stūres atgriežaties pēc ilgstošāka laika koplietošanas satiksmē.

Daudz kas ir atkarīgs no tā, cik ilga pauze autovadītājam bijusi. Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks, kurš ir arī autosportists, norāda, ka sacīkšu sezonas pirmajā treniņā ne tuvu nav tik ātrs, cik bija iepriekšējās sezonas pēdējā treniņā. Ieturot dīkstāvi, arī autovadītājs var "ierūsēt" savās iemaņās.

Tas pats attiecas arī uz automobili, kas ikdienā vairs nav braukts un ilgāku laiku nostāvējis dīkstāvē. Elektrosistēma (īpaši akumulators), bremžu diski, gaisa spiediens riepās u.c. lietas, kam jāpievērš uzmanība pirms atgriešanās koplietošanas satiksmē.

Par to, kā autobraucējam pilnvērtīgi atgriezties satiksmē – gan savās iemaņās, gan automobiļa tehniskajā sagatavotībā – skatiet "Tavs Auto TV" sižetā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!