Satiksmes novērošanas videokamerās Taivānā iemūžināta kārtējā avārija, kas notikusi "Tesla" autopilota sistēmas kļūmes dēļ. "Tesla Model 3" elektromobiļa vadītājs nepamanīja apgāzušos kravas automobili uz lielceļa, kā rezultātā "Tesla" autopilota režīmā tajā ietriecās.

"Tesla Model 3" vadītājs autopilota režīmā brauca ar 110 km/h. Lai arī citi ceļu satiksmes dalībnieki pirms šķēršļa piebremzēja un apbrauca to, "Tesla" elektromobiļa autopilota sistēma to nepamanīja, un autovadītājs bija spiests bremzēt pats, bet bija jau par vēlu.

Lai arī autovadītājam izdevās samazināt braukšanas ātrumu, "Tesla" elektromobilis tik un tā ietriecās uz sāniem apgāzušās kravas automobilī. "Tesla" automobilis tika bojāts, tomēr autovadītājs ticis sveikā ar izbīli.

"Tesla" autopilota darbību nodrošina astoņas videonovērošanas kameras, kas vidi ap automobili skenē 360 grādu leņķī līdz pat 250 metru attālumā. Tāpat šim amerikāņu elektromobilim ir 12 ultraskaņas sensori, kas spēj pamanīt šķēršļus līdz pat 500 metru attālumā. Savukārt speciāls radars virsbūves priekšdaļā ļauj atpazīt šķēršļus pat apgrūtinātas redzamības apstākļos, piemēram, lietū vai miglā.

Tomēr pat ar visām šīm videokamerām un sensoriem "Tesla" autopilota sistēma nav pilnīga. Šis nav arī pirmais gadījums, kad "Tesla" elektromobilis avarē autopilota režīmā, ASV bijuši arī negadījumi ar letālām beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!