Foto: TV3 raidījums "Zebra"
Ja tu sāc revolūciju, tu esi huligāns un bandīts. Ja revolūcija izdodas, tu esi revolucionārs un tev ir taisnība. Tieši tā notika ar Čiekurkalna iedzīvotājiem, kuri pirms sešiem gadiem palūdza pavisam vienkāršu lietu – Čiekurkalna 4. šķērslīnijas, Gaujas, Ungura un Rusova ielas apļveida krustojumu.

Kopš 2014. gada Čiekurkalna iedzīvotāji no atbildīgajām iestādēm saņēma atbildi, ka "krustojums nav bīstams, jo šeit nav noticis gana daudz ceļu satiksmes negadījumu", lai kaut ko tagad mainītu. Savukārt 2017. gadā partizānu mārketinga stilā šajā krustojumā bija izveidots apļveida krustojums, kuru satiksmes dalībnieki, kā bija redzams video, izprata labāk nekā klasisko krustojumu.

"Un, lūk, tā izskatās revolūcija, kad tā ir beigusies," šogad krustojumā ieviesto risinājumu demonstrē TV3 raidījums "Zebra". Būtībā krustojums tagad ir pārveidots tieši tāpat, kā to partizānu mārketinga stilā pirms trim gadiem bija ierīkojuši aktīvisti.

Ko no tā varam mācīties? "Pirmkārt, ir jēga iedzīvotājiem apvienoties apkaimes biedrībās. Otrkārt, iedzīvotāji nav stulbi – viņi var kopā apspriesties un izdomāt, kādam krustojumam būtu jāizskatās, un dome, lai arī pēc sešiem gadiem, to realizē dabā," rezumē "Zebra" vadītājs Pauls Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!