Foto: TV3 raidījums "Zebra"

Piņķos, Jūrmalas ielā, ir jauns apļveida krustojums, kas autobraucējos rada neizpratni un tādējādi apdraud ceļu satiksmes drošību. TV raidījums "Zebra" devās izlūkot šo vietu – Pauls Timrots bija pamatīgi izbrīnīts par šādu satiksmes organizācijas risinājumu.

Jūrmalas iela Piņķos, kas ved uz Jūrmalas šoseju, ir gara un taisna – tās galā ir ledushalle un jaunatklātais apģērbu tirdzniecības ciemats. Jaunais apļveida krustojums ir grūti pamanāms – gara un taisna iela ar aleju gar malām neļauj pamanīt satiksmes organizācijas izmaiņas. Ne velti ir redzami ārvalstu video, kā šādos gadījumos autovadītājs mēdz ar savu spēkratu pārlidot vidū ierīkoto puķu dobi.

"Draugi mīļie, vai tad šis ir aplis!? Es šim s*da aplim varu izbraukt cauri, vispār nepagriežot stūri. Kas tas par apli? Kas tas par krustojumu, kas skaitās apļveida krustojums, ja nemaz nav jāpagriež stūre. Tas nav nekāds aplis – tas ir aplim līdzīgs izstrādājums. Kaut kāds štrunts tas ir!" iespaidos dalās "Zebra" vadītājs Pauls Timrots, pirmo reizi izbraucot šo veidojumu.

Kā redzams raidījuma iemūžinātajos video, pa šo apli braucošie auto sanāk pilnīgi perpendikulāri tiem, kuri piebrauc šim krustojumam. Ja nesaprašanās dēļ notiks sadursme, tad tas būs pamatīgs blieziens auto sānos. Apļveida krustojuma būtība ir, ka tam pievadošie ceļi satiksmes plūsmu sakļauj kopā – automobiļi "satiekas" ar sāniem, nevis perpendikulāri, kā šajā Piņķu izstrādājumā.

"Izskatās, ka tagad katrā ciemā Latvijā ir savs ceļu inženieris – kā nu mācēja, tā arī iztaisīja. Apļveida krustojumu kaut kur redzējis bija, tad nu mēģināja to atdarināt – gandrīz sanāca! Saliņa vidū, sētiņas gar malām – it kā jau gandrīz ir, bet pati apļveida būtība un dvēsele šeit nav," rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!