Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" plāno pakāpeniski pilnībā atteikties no manuālās pārnesumkārbas uzstādīšanas savos automobiļos, intervijā britu izdevumam "Autocar" atklājis "Mercedes-Benz" pētnieciskās un attīstības nodaļas vadītājs Markus Šīfers. Tāpat vācu autoražotājs nolēmis izstrādāt universālas modulārās platformas nākotnes modeļiem, kā arī samazināt iekšdedzes dzinēju piedāvājuma klāstu.

"Mercedes-Benz" plāns atteikties no manuālās pārnesumkārbas izmantošanas nav nekāds pārsteigums, jo, piemēram, ASV tirgum pēdējais šīs markas modelis, kas bija pieejams ar manuālo pārnesumkārbu, no konveijera noripoja 2015. gadā, un tas bija sportiskais rodsters "SLK 250". Šobrīd līdzīgs liktenis "Mercedes-Benz" automobiļiem ar manuālo transmisiju sagaidāms arī citviet pasaulē, visupirms jau Eiropā.

Turklāt līdz šīs desmitgades beigām vācu koncerns plāno savu iekšdedzes motoru piedāvājumu samazināt par 70 procentiem. Visupirms tas skars dīzeļdzinējus, kuru dēļ "Mercedes-Benz" pirms pāris gadiem iekūlās "dīzeļgeitā".

Šādi lēmumi ir daļa no "Mercedes-Benz" stratēģijas līdz 2025. gadam samazināt izdevumus, tostarp jaunu produktu izstrādei par 20 procentiem. Ietaupītā nauda tiks novirzīta elektromobiļu attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!