"Kad rāmā naktī ieklausās, var dzirdēt, kā "Opel" rūsē" – šādi un citi joki par "Opel" markas automobiļu rūsēšanu sabiedrībā klīst vēl no 90. gadiem, kad šīs markas reputāciju pabojāja tādu modeļu, kā "Kadett" vai "Ascona" nenoturība pret koroziju. Bet kā ar "Opel" spēkratiem šajā ziņā ir mūsdienās? To savā jaunākajā videosižetā demonstrē automehāniķis Juris.

Par pamatu savam apskatam automehāniķis Juris izmanto nepilnus desmit gadus vecu "Opel Astra", kas aprīkota ar dīzeļdzinēju un ir diezgan daudz nobraukusi. Juris uzreiz norāda, ka mūsdienu "Opel" rūsē tieši tāpat, kā citi šāda gada gājuma citu ražotāju automobiļi: "Šeit es nevaru parādīt nekā vairāk, kā jau būtu "Volkswagen" grupas vai citu ražotāju markām".

Analizējot "Opel Astra" detalizētāk, automehāniķis norāda, ka tam, tāpat kā citiem auto, visvairāk ir sarūsēji virsbūves aizmugurējā daļa – nesošās konstrukcijas pie sliekšņiem un metinājuma šuves. Savukārt pretkorozijas apstrāde no rūpnīcas ir daļēja – piemēram, šī "Astra" ir labi apstrādāta pie degvielas tvertnes, bet pie aizmugurējās riteņu arkas, kur tagad rūsa ir diezgan platā joslā, nekāda aizsargkārta rūpnīcā nebija uzpūsta.

Ja paskatās uz virsbūves ārējām daļām, tad spārnu gali un sliekšņu kantītes līdz 10 gadus vecai "Astra" ir jau aprūsējušas – caurumu vēl nav, bet esošā rūsa ir jāatīra un jāapstrādā ar pretkorozijas materiālu.

Savukārt "Opel Astra" virsbūves priekšdaļā rūsas ir krietni mazāk un arī rūpnīcas pretkorozijas apstrāde ir atzīstamā līmenī, norāda automehāniķis Juris. Ja arī virsbūves aizmugurējā daļa no rūpnīcas būtu tikpat labi apstrādāta, kā priekša, tad "tas auto būtu tāds, kādam tam vajadzētu būt", secina pieredzējušais automehāniķis.

"Summāri es teikšu tā: ja kāds man prasīs, kurš ir labs auto, es teikšu – "Opel Astra", jo var redzēt, ka autoražotājs piedomājis par samērā efektīvu pretkorozijas apstrādi," rezumē automehāniķis Juris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!