Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 5. decembrī, Rīgā un Vidzemes pusē Ceļu satiksmes drošības direkcija sadarbībā ar Valsts policiju tehniskās apskates reidā uz ceļiem pārbaudīja spēkratu gatavību ziemai, jo jau gandrīz nedēļu, no 1. decembra, automobiļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām.

Pavisam sestdienas reidā tika pārbaudīts 1041 transportlīdzeklis, no kuriem 29 tika atņemta tehniskās apskates uzlīme (tehniskās apskates vērtējums "2"), bet vienam – atņemtas pat numurzīmes (vērtējums "3").

Daudziem no neatbilstošā tehniskā stāvokļa transportlīdzekļiem tika konstatētas riepas ar nepietiekamu protektora dziļumu (nepieciešamo vismaz četru milimetru vietā dažiem tika konstatēs tikai viens vai 0,97 mm) un no riepas izlīduši metāla kordi.

Interesanti, ka dažiem apturētajiem un inspektoru izbrāķētajiem spēkratiem, lai tie varētu legāli turpināt ceļu, īpašnieks sarūpēja palīgus, kas atved noteikumiem atbilstošas riepas un turpat uz vietas nomainīja.

Atgādinām, ka periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!